Svet
2015 ogledov

Papeža Frančiška sprejeli v bolnišnico

papež Frančišek EPA
Papeža Frančiška so danes sprejeli v bolnišnico v Rimu, kjer so mu opravili nekaj že prej načrtovanih pregledov. Po navedbah virov v Vatikanu je danes opravil vse predvidene preglede, njegovo zdravstveno stanje pa ne vzbuja skrbi. V bolnišnici naj bi ostal najmanj čez noč, poroča italijanska tiskovna agencija Ansa.

Tiskovni predstavnik Vatikana Matteo Bruni je pojasnil, da je 86-letni papež v zadnjih dneh tožil zaradi težav z dihanjem. Danes popoldne so ga sprejeli v univerzitetno bolnišnico Gemelli v Rimu, kjer so preiskave pokazale, da ima okužbo dihal. Bruni je še zatrdil, da ne gre za covid-19.

Iz Vatikana so popoldne sporočili, da bo papež v bolnišnici imel nekaj že prej načrtovanih pregledov. Pozneje se je iz vatikanskih virov izvedelo, da bo v bolnišnici morda ostal nekaj dni in da so njegove avdience v četrtek in petek odpovedali.

Papež je v bolnišnici Gemelli julija 2021 prestal operacijo na črevesju.

Že več kot leto dni ima kronične bolečine v kolenu, zaradi katerih mora pogosto uporabljati invalidski voziček.

Lani je moral zaradi teh bolečin večkrat odpovedati ali omejiti dejavnosti, julija pa je v intervjuju priznal, da mora upočasniti tempo dejavnosti. Njegovo zdravje je bilo pogosto predmet ugibanj, zlasti vprašanja, ali bo sledil zgledu svojega predhodnika Benedikta XVI. in se upokojil, če ne bo mogel nadaljevati.

Komentarjev 9
  • pofukanavlada22 23:59 29.marec 2023.

    PUCA MI KURAC

  • Avatar bobnar53
    bobnar53 22:41 29.marec 2023.

    A se mu je pripel na opletača kakšen ministrant??

  • Avatar Antikrist3
    Antikrist3 22:07 29.marec 2023.

    V resnici sploh ni šel v bolnišnico, pač pa v bordel, hehehe.