Svet
30 ogledov

Par trdi, da je moški z amnezijo njun sin

John Smith Norveška policija
Moškemu, ki so ga decembra našli nemočnega v snegu in se še vedno ne spomni, kdo je in od kod prihaja, se je morda končno nasmehnila sreča.

Slabi štirje meseci so minili, odkar so 14. decembra blizu avtopralnice v Oslu našli moškega, ki je star okoli 25 let in ne ve, kdo je. Ne spomni se niti svojega imena niti tega, od kod prihaja in drugih podrobnosti iz svojega življenja. Ne ve niti tega, kako je prišel na Norveško, znano je le, da zna govoriti pet jezikov, a norveščina ni eden izmed njih. Preiskovalci so zaenkrat ugotovili, da je imel John Smith, kot ga trenutno kličejo, v telesu več različnih drog, zato predvidevajo, da so ga omamili, zvezali in spolno zlorabili, preden so ga našli na robu smrti.

Policisti so za pomoč pri odkrivanju njegove identitete zaprosili več držav in iz Češke končno dobili oprijemljive informacije. Po objavi njegove fotografije v medijih se je po dveh dneh oglasil nek češki par, ki trdi, da pozna moškega, ter da je njun sin. "Smith" predvideva, da je Čeh, saj ta jezik razume najbolje.

Možje v modrem sicer še vedno ne vedo, kako mu je ime in kako se je sploh znašel na Norveškem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.