Svet
16 ogledov

Para, ki je padel s križarke, niso našli

Paul Rossington Kristen Schroder Reševalni pas/Twitter
Mladega avstralskega para, ki je padel s križarke, reševalci niso našli. Iskalna akcija je prekinjena.

Avstralski par, 30-letni Paul Rossington in 27-letna Kristen Schroder, je potoval na luksuzni križarki Carnival Spirit liner s svojimi prijatelji in družino. Pred tremi dnevi, v sredo zvečer, pa sta skrivnostno izginila.

Po podatkih policije, ki preiskuje primer, je Schroderjeva prva padla v morje, dvajset sekund kasneje pa ji je sledil fant, kar so potrdili posnetki kamere. Schroderjeva je trčila v reševalni čoln, nato pa padla v vodo. "Paul jo je skušal rešiti," pojasnjuje vir, ki opisuje, da je v paniki takoj skočil za njo.

Nadzorna kamera je še pokazala, da je par padel v morje s sredine križarke, ko je le-ta plula blizu severne obale Novega Južnega Walesa, nesreča pa se je zgodila v sredo zvečer, malo pred deveto uro po lokalnem času.

Tik preden sta padla v morje, pa naj bi se po trditvah očividcev skregala v kazinoju, njun prepir pa naj bi trajal pet minut.

Da sta pogrešana, so na ladji opazili šele dvanajst ur kasneje, ko se je končalo desetdnevno križarjenje in potnika nista prišla po svojo prtljago.

Paul Luckin, ki je strokovnjak na področju varnosti v pomorstvu, pravi, da je malo verjetno, da sta preživela. "Če sta že preživela padec v vodo z višine skoraj dvajsetih metrov, je bila utrujenost v vodi večja težava," je pojasnil in dodal, da se mu zdi malo verjetno, da bi v takšnih razmerah preživela tri dni v vodi.

V petek zvečer so obširno iskalno akcijo za pogrešanim parom prekinili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.