Svet
42 ogledov

Parada ponosa v Beogradu prepovedana

parada ponosa beograd 2010 EPA
Notranje ministrstvo je prepovedalo parado ponosa v Beogradu, ki bi se morala odviti prihodnjo soboto.

Kot neuradne informacije navaja časnik Blic, so se na ministrstvu za prepoved odločili, ker gre za dogodek visokega varnostnega tveganja. Prepovedali naj bi pohod čez središče mesta, ne pa ostale prireditve, ki trajajo šest dni.

Organizatorji parade uradno o odpovedi še niso obveščeni. Je pa Goran Miletić iz organizacijskega odbora že pred tem dejal, da bi bila odpoved predvsem poraz države.

Nočejo ponovitve leta 2010

Pohod skozi Beograd je bil odpovedan že lani v zadnjem hipu, pri tem se je ministrstvo sklicevalo na zakon o zbiranju državljanov. Ta zakon predvideva prepoved zbiranja v primerih oviranja javnega prometa, ogrožanja zdravja, javne morale ali varnosti ljudi in lastnine.

Hudi izgredi so se na paradi pripetili pred dvema letoma. Takrat so prijeli več deset desničarskih skrajnežev. Izgredniki so povzročili za več milijonov evrov škode, ranjenih je bilo več kot sto policistov.

Komentarjev 2
  • mirko 10:06 02.oktober 2012.

    Srbi še dolgo ne bodo narod civiliziranega sveta. Prepovedujejo pohod ljudem, ki javno pokažejo svojo spolno usmerjenost, po drugi strani pa v parku Novega Beograda na skrivaj moški med sabo spolno občujeo in to ljudje iz visokih družbenih slojev in ...prikaži večv in poklicev. Največ med njimi je pa itak poročenih skritih bisexualcev.

  • Ronald Reagan 21:57 01.oktober 2012.

    edino pravilno...