Svet
3 ogledov

Parado ponosa imeli za štirimi stenami

Parada ponosa v Beogradu EPA
Po tem ko so oblasti prepovedale parado ponosa v Beogradu, so jo priredili med štirimi stenami beograjskega Medija centra.

Srbske oblasti so parado ponosa odpovedale zaradi varnostnih razlogov.  Nekateri izmed protestnikov, ki so iz protesta sedli na stiropor pred vhodom v Medija center, so povedali, da jim policisti niso dovolili, da bi šli na ulico.

Želijo 970 korakov

Organizatorji "parade med štirimi stenami" so sicer zatrdili, da si bodo še naprej prizadevali za parado ponosa na beograjskih ulicah, kar je ne le njihova želja, temveč tudi pravica. Napovedali so, da dogodek ponovno načrtujejo za 28. september prihodnje leto. "Upamo, da imajo oblasti dovolj časa, da nam v letu dni omogočijo sprehod v 970 korakih," so še izjavili organizatorji današnje prireditve.

Kot so že pred dnevi napovedali organizatorji parade ponosa, se bodo zaradi prepovedi današnjega shoda, ki je v svetu sprožila vrsto obsodb, obrnili na ustavno sodišče.

Pojasnili so tudi, da se želijo sestati s predstavniki oblasti, vključno s premierom Ivico Dačićem, na pogovorih o vseh temah, ki pestijo skupnost gejev, biseksualnih in transspolnih v Srbiji. Vlada je po njihovem mnenju z odpovedjo parade padla na testu iz spoštovanja človekovih pravic.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.