Svet
61 ogledov

Paravinja kriv za izginotje Slovenke?

Pogrešana Doroteja Pasar. Policija
Slovenska policija že preverja pogrešanje oseb, za katere obstaja sum, da so bile žrtve Dragana Paravinje. Ponovno preverjajo tudi izginotje Doroteje Pasar.

"Policija ob vsaki prijavi pogrešanja preveri tudi okoliščine, ki bi nakazovale sum, da je bila pogrešana oseba žrtev kaznivega dejanja. V dosedanjih preiskavah pogrešanj policija v nobenem primeru  ni ugotovila povezanosti z osebo, prijeto na Hrvaškem," so nam povedali na policiji.

"Glede na novo znana dejstva in okoliščine, pa bo policija z vso resnostjo izvedla dodatne preiskovalne aktivnosti za preveritev možne vpletenosti prijete osebe, tudi v sodelovanju s tujimi varnostnimi organi," dodajajo.

Paravinja povezan z izginotjem Doroteje Pasar?

Svojci pogrešane 17-letne Doroteje Pasar, ki so jo nazadnje videli 29. septembra 2007, so ugotovili veliko podobnosti njenega izginotja z Antonijinim, poroča danes hrvaški Večernji list. Časnik dodaja, da je za usodo Bilićeve odgovoren serijski posiljevalec Dragan Paravinja, ki je jeseni 2007 živel v Sloveniji.

Svojci Doroteje so v torek za Večernji list razkrili podrobnosti njenega izginotja, ki so neverjetno podobne okoliščinam, v katerih je izginila 17-letna Bilićeva, pisanje zagrebškega časnika povzema STA.

Obe sta bili istih let, mladi in lepi ter sta štopali, so dejali svojci Pasarjeve, ki je odraščala v rejniški družini in je nazadnje živela v stanovanjski skupnosti v mladinskem domu v Jaršah.

Dorotejino torbo z denarnico in beležnico so našli ob savskem mostu v Črnučah. Paravinja pa je ob prijetju policistom povedal, da je Bilićevo vrgel v reko Krko, potem ko sta se sprla in jo je zadavil v njegovem tovornjaku, še poroča STA.

Press: javljajo se nove žrtve

Tudi danes pri iskanju trupla 17-letne Antonije Bilić sodelovali pripadniki Slovenske vojske in pripadniki slovenske policije, ki truplo iščejo s posebnim sonarjem.

Paravinja namreč trdi, da je Antonijo na Hrvaškem umoril, njeno truplo pa vrgel v reko Krko.

Iskanje trupla bo težka naloga, saj morajo pregledati kar 35 kilometrov struge reke Krke.

Press: javljajo se nove žrtve

Srbski Press je objavil podatke o nekaterih drugih posilstvih in poskusih posilstev Paravinje. Nekatera dekleta naj bi se javljala šele zdaj, ko so v medijih videle njegovo fotografijo.

Zločini Paravinje:

  • Novembra 1996 je z avtomobilom Lada pobral štoparko M. L. in jo posilil.
  • Novembra 1997 je v svojo Lado na silo zvlekel Č. I. in jo poskušal posiliti. Uspelo ji je pobegniti.
  • Leta 2003 je bil ujet in zaradi posilstva in poskusa posilstva obsojen na 4,5 leta zapora.
  • V Vzhodnem Sarajevu je leta 2005 posilil še eno dekle, za njim pa je bila razpisana še ena tiralica.
  • Paravinjo po pisanju Pressa povezujejo tudi z izginotjem Slovakinje Vere Malovikove leta 2008. Njeno truplo so pozneje našli v morju pri Reki.
  • Lani je pri Omišu napadel dekle, a mu je pobegnilo. Te dni naj bi ga prepoznalo na fotografijah.

Kot smo pisali včeraj, je Paravinja s presledki v Sloveniji živel med letoma 2002 in 2009.

Komentarjev 2
  • privat 09:36 10.julij 2011.

    kaj na pogled..kaj ne vidiš četniške gene v njegovih očeh...policija naj zahteva izročitev in naj se drži kodeksa da je življenje več vredno kakor pravila zaslišanja!

  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 13:52 29.junij 2011.

    Tip je že na pogled psiho,že zaradi samega izgleda,bi moral bit zaprt vsaj 10 let!In takim je Slovenija dajala delo in skoraj še politični azil,namesto,da bi jih odslovili takoj po prihodu v Slovenijo.