Svet
13 ogledov

Pariz kolapsiral v snegu

Sneg v Parizu
1/33
Žurnal24 main
Zaradi sneženja so v Parizu stali avtobusi, na letališču Charlesa de Gaulla so popoldan odpovedali vse lete in za turiste zaprli slavni Eifflov stolp.
Več fotografij snežnega kaosa si lahko pogledate v galeriji.

"Vse lete na letališču Charles de Gaulle smo popoldan odpovedali," so sporočile letališke oblasti glavnega pariškega letališča. Ob odprtju letališča so letala lahko vzletala in pristajala na samo eni pristajalni stezi.

V Parizu po poročanju tujih agencij sicer ni zapadlo več kot štiri centimetre snega, a se je ta spremenil v snežno brozgo, ki je povzročila pravi prometni kaos. Stali so vsi mestni in precej primestnih avtobusov, okoli poldneva pa so za turiste zaprli tudi slavni Eifflov stolp. Kot so sporočili tiskovni predstavniki pariškega spomenika, zaradi nevarnosti, da bi sol poškodovala železno konstrukcijo, v stolpu niso posipali.

Ker je tako malo snega povzročilo tak kaos, je notranji minister Brice Hortefeux sklical izredno novinarsko konferenco, na kateri je pojasnil, da so oblasti angažirale okoli pet tisoč dodatnih policistov, dva tisoč samo v pariški regiji.

Poljske oblasti poročajo o novih treh smrtnih žrtvah zaradi mraza. Od konca novembra, ko se je začelo hladno vreme, je skupaj umrlo že 66 ljudi.

Prometni kaos na Škotskem
Na Škotskem medtem zaradi obilnega sneženja vladajo prave izredne razmere. Na cestah in železnicah je kaos, najbolj prometna, 32 kilometrov dolga cesta med Edimburgom in Glasgovom, pa je bila nekaj časa tudi zaprta.

V Španiji poplave
V Španiji se zadnje dni borijo s poplavami. Reševalci so danes našli truplo devetletnika, ki je utonil, potem ko je avto, v katerem se je vozil skupaj z bratom in očetom, v bližini mesta Ciudad Real zalila voda iz reke Alcudia.

Španske oblasti so sicer morale evakuirati okoli sto družin v Cordobi in dodatnih 150 v Lora del Riu v sosednji provinci.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.