Svet
16 ogledov

Parkomat? V Bonnu imajo prostitutkomate

Prostitutke morajo plačati šest evrov na noč.
1/3
EPA
Nemški Bonn je postavil avtomate, prek katerih pobirajo davke od prostitutk, ki poslujejo z ulic. Na noč morajo za prodajo svojih uslug mestnim oblastem plačati šest evrov.

Tistim, ki davka ne plačajo, grozi globa ali prepoved nadaljnega opravljanja dejavnosti. Avtomate so postavili v industrijskem predelu mesta v bližini centra, kjer prostitucija najbolj cveti.

Poleg avtomatov je v tem delu mesta najti tudi posebna, z leseno ograjo zastrta parkirna mesta, kjer lahko prostituke v miru opravijo plačane in obdavčene storitve.

 

Bordeli že obdavčeni

Mestne oblasti pričakujejo, da bodo s posameznim avtomatom na leto zbrali do 200 tisoč evrov. Davek je enak ne glede na zaslužek, in sicer šest evrov na noč.

"Že do zdaj je veljalo, da davke plačujejo ženske, ki delajo v bordelih. Nismo pa uspeli pobrati davka od žensk na ulicah," so za BBC povedali pri mestnih oblasteh. "Z novo metodo jih bomo lahko pravično obdavčili tako kot vse ostale," dodajajo.

V Bonnu naj bi bilo sicer okoli 200 prostitutk.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.