Svet
5 ogledov

Parom podtikal svojo spermo?

Laboratorij Boštjan Tacol
Škandal v ZDA. Neka Američanka, ki je zanosila s pomočjo umetne oploditve, je po naključju ugotovila, da njen mož ni oče njene hčerke.

Družina se je odločila za analizo svojega dednega materiala, pri tem pa ugotovila, da je v centru za umetno oplojevanje očitno prišlo do napake.

Po pomoč so se zatekli k rodoslovki Ceci Moore, ki je prišla do zaključka, da v laboratoriju ni prišlo do napake, ampak po vsej verjetnosti do kaznivega dejanja. Ugotovila je, da je otrokov oče Thomas Lippert, ki je več let delal v centru za oplojevanje, tudi leta 1991, ko je zanosila omenjena Američanka. Vse kaže na to, da je Lippert paru podtaknil svoj spermo, pravi Moorova.

Brezplačni testi očetovstva

"Ne vemo, kako se je to lahko zgodilo,“ pa je v izjavi za javnost zapisala univerza v Utahu, znotraj katere je deloval laboratorij, in dodala, da preiskava že poteka. Po njihovih podatkih gre za osamljen primer, kljub temu vsem parom, ki so se k njim po pomoč zatekli v letih, ko je pri njih delal Lippert, ponujajo brezplačne teste očetovstva.

Rad je imel otroke

"Zaskrbljujoče je, da Lippert ni bil zabeležen kot darovalec sperme,“ poudarja Moorova, ki predvideva, da omenjena družina ni edina žrtev Američana, ki je v sedemdesetih letih zaradi ugrabitve študentke dve leti sedel v zaporu. Vprašati ga ne morejo več, saj je leta 1999 umrl. Njegova vdova pa je povedala, da je imel njen mož otroke zelo rad in da je ves čas trdil, da je darovalec sperme. "Morda je nekaj vzorcev zamenjal, ker si je želel še več bioloških otrok,“ je povedala za Salt Lake Tribune. Nad njegovo pisalno mizo je viselo več deset otroških fotografij, eno je celo poslal svoji materi, je še dejala žena.

Nekdanji direktor laboratorija se Lipperta dobro spominja. Opisal ga je kot "nenavadnega človeka“.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.