Slovenija
28 ogledov

Več snega proti koncu tedna

Novo sneženje na Gorenjskem Žurnal24 main
Danes bo suho, a do petka lahko pade še kar nekaj snega. Pazite na meglo in poledico!

Teden se bo začel s suhim vremenom, od torka naprej spet pričakujemo občasno sneženje, ki pa po napovedih vremenoslovcev ne bo tako intenzivno kot minuli petek.

"Danes ne bo nič padalo, jutri bodo predvsem v zahodni in osrednji Sloveniji krajevne padavine," napoveduje Andrej Velkavrh dežuri prognostik na Arso. "Od srede do petka ali sobote pa bo občasno kar snežilo. V sredo ni videti izrazitejših količin, več snega lahko pade v četrtek in petek." Višine snežne oddeje ni mogoče natančno napovedati, saj bodo obstajale krajevne razlike, predvsem glede na nadmorsko višino. "Glede na zdajšnjo prognozo, ga lahko v Ljubljani pade tudi do 15 cm, ponekod pa tudi 30 ali več cm," pravi Velkavrh. "Odvisno od točne lege ciklona, temperatur in nadmorske višine."

Temperature se bodo v nižinah gibale okoli 0 stopinj Celzija, z razliko dveh stopinj pod ali nad ničlo, v višjih legah in ob jasnem vremenu pa bo hladneje. "Jutrijšnje jutro zna biti kar mrzlo, saj bo marsikje precej jasno, tudi okoli -10 ali celo pod -10 stopinj Celzija," napoveduje Velkavrh. Od srede naprej do konca tedna zelo nizkih temperatur zaradi oblačnosti ne bo.

Pazite na poledico in meglo!

Zaradi nizkih temperatur prometno-informacijski center opozarja na možnost poledice na izpostavljenih mestih. Voznikom priporočjo, da vozijo previdno, s primerno varnostno razdaljo in prilagodijo hitrost razmeram na cesti. Ponekod po državi megla znižuje vidljivost.

PREBERITE: Na primorki včeraj spet zdrsi vozil

Verige so obvezne ne cesti čez prelaz Ljubelj.



Zaradi snega na cestišču je prepovedan promet za priklopnike in polpriklopnike na cestah Ajdovščina - Col - Črni Vrh - Godovič in na hrvaški strani mejnih prehodov Babno Polje in Petrina.

Za tovorna vozila nad 7,5 ton je prepovedan promet na cesti Kamnik - Črnivec - Gornji Grad.

Zaradi zimskih razmer so zaprte ceste prelaz Vršič, Čepovan - Dolenja Trebuša in Volče - Solarji - meja z Italijo.

Komentarjev 1
  • Papaja Popi 10:48 02.februar 2015.

    Daj že nehaj z tem ; www.paidverts.com/ref/casio8978To je sam nategancija.Raje povej koliko mesecev rabiš, da 10 $ zaslužiš