Svet
7228 ogledov

Domačini v strahu: Pobesneli srnjak napadel že dve sprehajalki

Srnjak Profimedias
Kaj se dogaja na Hvaru, se sprašujejo hrvaški mediji, potem ko je srnjak v roku štirih dni napadel že dve mimoidoči sprehajalki na lokaciji od Pokonjega Dola do plaže Mekićevica.

Hvar je priljubljena destinacija številnih slovenskih turistov, zato velja biti posebej pozoren, v kolikor se nahajate v bližini omenjene lokacije. Na delu je namreč agresiven srnjak, ki je po pisanju hrvaškega časopisa Slobodna Dalmacija napadel že dve mimoidoči sprehajalki. Najprej se je pred štirimi dnevi lotil nič hudega slutečo 65-letno Zagrebčanko, ki je zaradi hudih poškodb reber končala na urgenci, zdaj pa je napadel še žensko iz Slavonskega Broda, ki jo je odnesla z lažjimi poškodbami, a je zaradi vbodne rane prav tako morala poiskati pomoč na urgenci.

Domačine je zdaj strah, da bi pobesneli srnjak lahko huje poškodoval koga od mimoidočih sprehajalcev na priljubljenem sprehajališču, še posebej nevarno bi bilo, če bi srnjak napadel katerega od otrok. Po pisanju Slobodne Dalmacije tamkajšnje oblasti že pripravljajo vse potrebno, da se preko hrvaškega Ministrstva za kmetijstvo zagotovi dovoljenje za interventni odstrel pobesnelega srnjaka.

Komentarjev 1
  • marko345 13:14 16.avgust 2022.

    Srnjak je sedajle v prsku- se ženi in to ni nič nenavadnega, saj mu hormoni onemogočajo normalno življenje,to je da se človeku takoj umakne Za to pa res ni razloga za interventni odstrel.