Svet
13 ogledov

Pedofil bo spregovoril o Maddie

Portugalska policija je primer Madeleine McCann pospravila v arhive. Žurnal24 main
Senzacija: britanski pedofil Raymond Hewlett, ki se je v času izginotja Madeleine McCann zadrževal v njeni bližini, bo spregovoril.

Pravnomočno obsojeni spolni prestopnik Raymond Hewlett, ki je svojo kazen že odsedel, je bil usodnega 3. maja 2007, ko jeMadeleine McCann izginila iz apartmaja v letovišču Praia da Luz na Portugalskem, v njeni bližini, saj je dopustoval španskem mestu Tavira, ki je od Praia da Luza oddaljeno le za uro vožnje. Neka fantomska podoba, ki so jo kasneje izdelali policisti, je bila zelo podobna Hewlettu.

Težko bolni Hewlett se trenutno nahaja v Univerzitetni kliniki v nemškem Aachnu, kjer se zdravi zaradi raka grla. Ko sta nekdanja sodelavca Scotland Yarda Dave Edgar in Arthur Cowley, ki kot zasebna detektiva v imenu Kate in Gerryja McCann preiskujeta izginotje njune hčerke, z obsojenim pedofilom prvič stopila v stik, je ta zavrnil sleherni pogovor.

Nekaj ur kasneje je mnenje obrnil za 180 stopinj. Pred novinarji, zbranimi v kliniki, je, sedeč v invalidskem vozičku, dejal: "Nimam ničesar za skrivati. Pripravljen sem govoriti z detektivoma." Kaj jima bo povedal, ni znano.
Policija brezvoljna
Po navedbah nekaterih virov iz Portugalske policija v primeru Madeleine McCann ne opravlja svojega dela, saj naj bi ignorirala nove sledi. Neka priča naj bi tako poskušala policiji predati informacije, da je morda videla malo Maddie. Policija pa jo je zavrnila, češ da je primer zaključen in da je Madeleine mrtva. Znova naj bi ga odprli le, če bi prišlo do kakšnega res velikega premika.

Videli naj bi jo štirikrat

V zadnjem času naj bi se na preiskovalce na Portugalskem kar štirikrat obrnili s podatki, da naj bi videli Madeleine. Policija ni preiskala nobene od sledi.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.