Svet
76 ogledov

Pedofili zadovoljni s kastracijo

Odstranili so mu kamen, nato pa ga še tetovirali. (Foto: iStockphoto) Žurnal24 main
Skupina čeških pedofilov poziva ostale obsojene pedofile naj se odločijo za kastracijo in se tako vrnejo v normalno življenje v družbi.

Štirje pedofili iz Češke so priznali, da jim je kastracija, tako kirurška kot kemična, pomagala pri premagovanju nagona in potrebi po posiljevanju otrok. Spolni prestopnik Rafael Josef je zahteval, da mu v bolnišnici odstranijo moda, saj se je želel znebiti želje po posiljevanju otrok in znova zaživeti med ljudmi. "Bilo je boleče, toda sedaj sem pomirjen in veliko bolj uravnovešen," je razkril. "Brez težav bi lahko živel v bližini šole. Želim si, da bi me kastrirali že pred leti," je dejal.

 

Kirurška kastracija

Češka je edina država v Evropi, kjer je kirurška kastracija dovoljena.

"Sanje o posiljevanju so prenehale"
V trideset minut trajajoči operaciji, ki jo lahko zdravniki opravijo v lokalni anesteziji, spolnemu prestopniku kirurgi odstranijo del mod, ki proizvaja testosteron. 55-letni Karel Havlovec se je za kastracijo odločil potem, ko je vsako noč v zaporu sanjal, da posiljuje otroke. Enako odločitev je sprejel tudi 25-letni Ludek Jirak, ki prav tako ni mogel zatreti svojih potreb po spolnosti z otroki.

"Kastracijo sem zahteval marca letos in takrat so sanje prenehale," je razkril. Urologinja  Zelmira Herrova trdi, da je kastracija za pedofile nujna in zelo priporočljiva, saj po kastraciji spolni prestopniki občutijo močno olajšanje. "Odstotek tistih, ki se k prestopništvu po kastraciji vrnejo, je nič," je povedala Herrova. Evropski odbor za preprečevanje mučenja in nečloveškega ravnanja je kastracijo označil za "ponižujoče zdravljenje". "Kirurška kastracija pohabi človeka in je nikakor ne moremo sprejemati kot nujne za preprečevanje spolnih prekrškov," so povedali v odboru.
Komentarjev 1
  • privat 20:15 18.oktober 2011.

    gec kako se že ti pišeš...Pedofil?? Potem tebe kličejo..