Svet
23 ogledov

Pedofilom so šteti dnevi

Na Poljskem sicer vsako leto zabeležijo okoli 700 primerov pedofilije. Žurnal24 main
Na Poljskem je začel veljati zakon, ki narekuje obvezno kemično kastracijo obsojenih pedofilov in nekaterih posiljevalcev.

Zakon, ki ga je poljski parlament sprejel septembra lani, uvaja obvezno kemično kastracijo za obsojene pedofile in posameznike, ki so zagrešili incest.

Sodišče mora za obsojene pedofile in posameznike, ki so zagrešili incest, v skladu z novim zakonom odrediti zdravljenje, s pomočjo katerega bodo zmanjšali njihov spolni nagon. Zdravljenje morajo za storilce omenjenih kaznivih dejanj odrediti pred prestajanjem zaporne kazni ali šest mesecev pred njihovo pogojno izpustitvijo.

Zakon prepoveduje kakršnekoli poskuse upravičevanja pedofilije ali kakršnekoli trditve, da spolni odnosi med odraslimi in otroki niso škodljivi. Zakon ob tem prepoveduje tudi ustvarjanje in razširjanje fotografij na svetovnem spletu, ki prikazujejo gole osebe ali spolno aktivnost posameznikov brez njihovega dovoljenja.

Na leto 700 primerov pedofilije
Vprašanje kemične kastracije je septembra leta 2008 prvi sprožil premier Donald Tusk, in sicer zaradi serije pedofilskih škandalov, ki so pretresali državo. Na Poljskem sicer vsako leto zabeležijo okoli 700 primerov pedofilije.

Podobne zakone so poskušale uvesti tudi druge države, a na prostovoljni ravni. Po besedah poljskih politikov ima zdaj njihova država najstrožjo zakonodajo proti pedofilom v Evropi, kjer pa še vedno poteka žgoča razprava o takih ukrepih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.