Svet
21 ogledov

Penise je rezal in zbiral mrliški oglednik

Hrvaška policija Pixsell
Zbiratelj odrezanih penisov iz Slavonskega broda je bil pomočnik pri obdukcijah in mrliški oglednik.

52-letni I. P. je delal kot pomožni obducent v bolnišnici v Slavonskem brodu, od leta 2011 pa je bil tudi mrliški oglednik, kar pomeni, da je imel dostop do trupel, ki jim je rezal spolovila, tudi izven bolnišnice. Tam so za kot medicinskega tehnika zaposlili, potem ko je bil po vrnitvi iz zapora (tam je bil zaradi družinskega nasilja) nekaj let brez službe.

Odkrit povsem po naključju

Morbidni zločin so odkrili po naključju, ko sta I. P. in njegova sestra prodala hišo, novi lastnik pa se je lotil obnove. Dve stekleni posodi z moškimi in domnevno tudi ženskimi spolovili je našel njegov nečak, ki mu je prišel pomagat polagat ploščice.

I. P. je dejanje po neuradnih informacijah priznal, da je po obdukcijah, kadar je s trupli ostal sam, rezal dele njihovih teles. Po zaslišanju je bil izpuščen, grozita pa mu največ dve leti zapora.

Možni množični odkopi

Sanacijski upravitelj bolnišnice Tihomir Biščević pričakuje, da bodo ljudje zahtevali izkop pokojnikov in preverjanje, ali so bila njihova trupla oskrunjena. Dodal je, da je I. P. priložnost za rezanje spolnih organov pokojnikov morda imel lani med dopusti.

I. P. je sicer že tri mesece suspendiran zaradi alkoholizma, zaradi česar je izgubil tudi prejšnjo službo. "Kadar je bil trezen, mu na delu ni bilo enakega, a je bilo to redko,“ je Jutarnjemu listu povedal eden izmed zaposlenih v Nujni pomoči, kjer je prej delal. "Zaradi alkohola je bil ob službo, ušla mu je žena s tremi otroki in pristal je v zaporu, a da bi imel taka nagnjenja, se nam ni niti sanjalo“ je še povedal nekdanji sodelavec osumljenega.  

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.