Svet
16 ogledov

Pepel za spomin

(Foto: nammi.is) Žurnal24 main
Islandci so izkoristili bruhanje vulkana in na spletu prodajajo pepel. Zainteresiranih kupcev je od vsepovsod, denar bo šel v dobrodelne namene.

Oblak pepela z islandskega vulkana Eyjafjallajoekull je v minulih tednih v evropskem zračnem prostoru povzročil nemalo nevšečnosti in škode letalskim družbam, vendar pa pepel ponuja tudi priložnost za zaslužek. Podjetni Islandci ga namreč prodajajo na svetovnem spletu.

Vulkanski pepel ponujajo na spletni stran www.nammi.is, za kozarec s 160 grami pepela pa je treba odšteti približno 80 evrov.

Po besedah predstavnika podjetja, ki celoten izdelek trži, Sofusa Gustavssona, zainteresirani kupci prihajajo od vsepovsod – pošiljke so že poslali na naslove kupcev v Avstraliji, ZDA, Nemčiji ter na Finskem in Norveškem.

Zbrani denar bodo namenili v dobrodelne namene, in sicer organizaciji ICE-SAR, ki sodeluje pri akcijah čiščenja po izbruhu vulkana.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.