Svet
42 ogledov

Pes jedel truplo, turisti naj bi molčali

Kot je znano, so napadi na turiste lansko jesen povzročili pravi preplah na obal Žurnal24 main
Britancema, ki sta v bližini Šarm el Šejka videla, kako morski pes jé človeško truplo, so lokalni vodiči zabičali, naj o incidentu molčita.

32-letni Richard King in 29-letna Laura Hooper sta bila pred dnevi skupaj s še petimi turisti na krovu ladje, ki jih je peljala na enodnevno šnorkljanje. Le nekaj sto metrov od obale so nenadoma zagledali v morju žensko truplo, poleg pa petmetrskega morskega tigra, ki se je z njim očitno hranil.

A ladja je po poročanju The Suna nadaljevala pot s skoraj nezmanjšano hitrostjo, ne da bi posadka poskušala potegniti truplo iz vode stran od plenilca. Povrh vsega britanski par trdi, da je osuplim turistom posadka naročila, naj na kopnem nikar ne pripovedujejo o tem, kar so videli. "To bo slabo za turizem," je bil njihov argument. Agencija je nato izlet izvedla v skladu z načrtom.

Naslednji dan plavalci v vodi
Britanca sta bila zaradi dogodka zelo šokirana. "Ko smo videli, da se pes hrani s truplom, je Laura v solzah stekla v notranjost ladje. Nato pa nam je posadka rekla, naj molčimo. Nisva mogla verjeti, ko sva že naslednji dan videla, da prav na istem mestu plavajo ljudje. Lokalne oblasti niso niti z besedico omenile nevarnosti morskih psov v vodi ali trupla," je prisegal King.

Par je dogodek tako vrgel iz tira, da sta predčasno prekinila počitnice in odpotovala domov.

"Takoj smo obvestili"
Na vprašanja časopisa so se javili tudi v egiptovski agenciji, ki je organizirala potapljanje. Zatrdili so, da posadka o dogodku nikakor ni molčala, temveč je že med plovbo sporočila koordinate trupla pristojnim službam. Prav tako poudarjajo, da nesrečnica ni umrla zaradi napada morskega psa, temveč naj bi obdukcija pokazala, da je ženska umrla zaradi zadušitve, na truplu pa so bile vidne tudi poškodbe rotorja motornega čolna.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.