Svet
35 ogledov

Pes napadel in ubil 40-letnico

(Foto: EPA; slika je simbolična) Žurnal24 main
London. Belgijski mastif napadel žensko. Zaradi poškodb umrla na kraju napada. Psa policisti ustrelili, mladička odnesli. Prijeli 34-letnika, osumljenega uboja.

Belgijski mastif je sinoči v Wallingtonu v južnem Londonu v hiši napadel in ubil 40-letno Barbaro Williams, poročajo tuje agencije. Številne poškodbe so bile tako hude, da je ženska umrla na kraju napada. Psa so po klicu na pomoč policisti ustrelili, mladička, ki so ga našli v hiši, pa odnesli. Po napadu so iskali Alexa Blackburna Smitha, domnevnega partnerja 40-letnice in lastnika psa.

Danes aretirali osumljenca
Policisti so v večernih urah aretirali 34-letnika zaradi suma uboja, trenutno pa  ga zaslišujejo na Scotland Yardu, kamor naj bi prišel prostovoljno. "Smo v fazi kontaktiranja sorodnikov ženske," je za zdaj povedal detektiv Guy Ferguson.

Policisti so še potrdili, da je bila v času napada v hiši vsaj še ena oseba, nihče drug pa ni bil ranjen.

Nenevarna pasma

Belgijski mastif v Veliki Britaniji ni uvrščen na seznam nevarnih pasem, je pa po mnenju poznavalcev zelo zaščitniški. Do tragičnega dogodka bi tako lahko prišlo zaradi varovanja mladička.

Smrt Barbare Williams je zadnja v seriji resnih napadov psov v Veliki Britaniji. Oktobra je pes japonske pasme akita napadel 4-letno deklico, zaradi česar ima po telesu brazgotine za vse življenje. Aprila je mešanec do smrti pogrizel 18-mesečno Zumer Ahmed. Februarja 2009 pa je življenje izgubil tri leta in pol star Jadin Joseph Mech, ki sta ga ubila družinska psa v hiši njegove babice. Oba psa, stafordširskega bulterierja in Jack Russel terierja, so usmrtili. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.