Svet
1952 ogledov

Pes skoraj ubil triletnega Marka

Otroška bolnišnica Profimedia
Triletnega Marka je 7. marca v Sivcu v Srbiji pred babičino hišo surovo napadel in ugriznil sosedov pes. Deček je na srečo napad preživel, poroča srbski Telegraf. Njegov oče Branko pa je dejal, da če bi pes ugriznil njegovega sina še v vrat, ne bi imel možnosti za preživetje.

Triletnega dečka je 7. marca krvoločno pogrizel lastniški pes pasme madžarski puli, deček pa je z ranami po obrazu, roki, prsih in hrbtu končal v somborski bolnišnici.

Kaj se je dogajalo? Babica je Marka in njegovega dveletnega bratca z avtom pripeljala na obisk iz Čonoplje pri Somborju, kjer fantka živita s starši. "Takoj, ko so vsi trije stopili iz avta, je našega starejšega sina napadel pobesneli pes. Ugriznil ga je v obraz in naredil 15 centimetrov dolgo odprto rano, ki so jo kirurško zašili z dvajsetimi šivi," je za Telegram povedal oče Branko.

Pomagala jim je soseda

Po njegovih besedah ​​se je babica borila, da bi svoje vnuke ubranila pred razjarjenim psom in bila pri tem pogrizena po rokah in nogah. "Pes je Marku zimsko jakno in samo Bogu se lahko zahvalimo, da ni pregriznil vratne arterije, ker bi izkrvavel. Še sreča, da pes ni napadel še našega mlajšega sina, ki je stal ob avtu," je dodal Branko in povedal, da je babica zavpila na pomoč, klicu se je odzvala soseda in z letvijo odgnala psa, ki ga še niso našli.

"Mlajši sin se od takrat panično boji psov, starejši pa, ko ga vprašam, kaj se je zgodilo, ne reče nič, le obrne glavo. Kaže, da je v šoku. Na nikogar nisem jezen in ničesar ne zahtevam, želim le, da gre moj otrok iz bolnišnice, da čim prej ozdravi in ​​pozabi nanj," zdaj pravi oče napadenega dečka in opozarja, da bi morali lastniki poskrbeti za to, da njihovi psi ne tavajo naokrog.

Po Brankovem vedenju je sina napadel črni madžarski puli, ki je pastirski pes. V opisu te živali je navedeno, da se na vsako neznano osebo odzove z laježem, da je prijazna, a kot poudarja Branko, je morda zaradi slabega ravnanja postala agresivna.

Lastniki psov so glavni krivci

Milenko Rajić, sekretar krajevne skupnosti Sivac, pravi, da imajo v vasi velike težave z zapuščenimi živalmi. "Pred dvema, tremi tedni je prav iz ulice Voloba na povabilo tamkajšnjih prebivalcev ekipa Zoohigienske službe KP "Komunalac" iz Kule v zavetišče odpeljala polno prikolico ujetih psov. Glavni krivec za to, da so psi na ulici, so lastniki," je dejal.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Kmodri 19:38 16.marec 2023.

    Pes ima kosmata ušesa!