Svet
33291 ogledov

Pet mesecev od pokola na beograjski šoli. To je povedal oče ene od punčk

Strelski pohod na osnovni šoli v Beogradu Profimedia
"Kako je lahko fant, star 13 let, izvršil tako grozen množičen umor?" se pet mesecev po veliki tragediji na eni od beograjskih šol sprašuje mama umrle Ane. Stara je bila vsega 11 let.

Minilo je točno pet mesecev od masakra na beograjski osnovni šoli Vladislava Ribnikarja, ki ga je 13-letni fant zakrivil po skrbno načrtovanem strelskem pohodu. Na eni od hrvaških televizij (HRT) sta v oddaji Labirint gostovala starša ubite deklice. Ana Božović je imela vsega 11 let, ko je padla pod streli serijskega morilca. 

Mama Ninela Radičević je v oddaji izpostavila, da so starši mišljenja, da je šola varno mesto. "Poslala sem otroka v šolo. In nekako vedno mislite, da je šola varno mesto. Tisti trenutek, ko otrok pride v šolo, si rečeš, dobro je, zdaj je na varnem," je razložila mama umrle Ane.

Očetu je v spominu za vedno ostal prizor, ko je Ano še zadnjič prebudil, da bi jo poslal v šolo. "Budil sem jo pred šolo, budil s poljubčki, na čelo, na obraz, na nos, dokler ni odprla oči. Nato se je obrnila, objela sva se. In tako je bilo vsako jutro. Tudi tisto jutro. Potem je bilo glavno, kaj bo oblekla. Kupila je krilo v Solunu, oblekla telovnik in spomnim se, kako sem jo poljubil, ko je hitela skozi vrata. To je moja zadnja slika Ane," je v čustvenem govoru dejal oče Ivan Božović.

Tolažbo sta starša zdaj našla v tem, da sta Ani vsak dan govorila, kako zelo jo imata rada. "Govorili smo ji, da je naš angel, vsak dan smo ji govorili, kako jo imamo radi, in da je naša. Širila je pozitivno energijo, takoj ko je vstopila v prostor, se je vzdušje v hiši spremenilo," je še dodal oče. "To nas potolaži, saj vemo, da smo ji vsak dan izkazkovali ljubezen in podporo," je zaključil Ivan.

"Za vedno nam bo ostalo vprašanje, zakaj se je to zgodilo in kako. Kako je lahko fant, star 13 let, izvršil tako grozen množičen umor. Od njegove natančnosti in hladnokrvnosti ti zaledeni kri. Vse se je zgodilo v dveh minutah," boleče spomine opisuje Anina mama. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 6
  • Idioti 12:02 27.februar 2024.

    Debekousno prase dela od sojenja show , na katerem nastopajo starši otrok , ki nikakor ne morejo imeti status PRIČ in iz sojenja delajo s svojim blebetanjem , ki veze nina s sojenjem ,solzavo nadaljevanko !

  • Kmodri 16:07 03.oktober 2023.

    Srbini poveličujejo svoje vojne zločince in jih imajo junake in objokuje zgodovinske izgube! Zato se mladež s tem identificira in pokoli so samo vprašanje časa! Ne kdaj, ampak kdaj bodo!