Svet
2183 ogledov

Pet mladoletnikov trčilo v steber, avto popolnoma uničen

Nesreča na Hrvaškem 24sata/Dalmacija danas
Štirje so huje telesno poškodovani, eden lažje.

Hrvaški mediji poročajo o hudi prometni nesreči, v kateri je bilo udeleženih pet mladoletnikov.

Peterica mladoletnikov, štirje med njimi so stari 16, eden 14 let, je bila poškodovana v prometni nesreči, ki se je zgodila 20 minut pred polnočjo v naselju Rupotine blizu kraja Solin nad Splitom. 

Nesreča na Hrvaškem | Avtor: 24sata/Dalmacija danas 24sata/Dalmacija danas

"Težko bi rekel, da so ti fantje neki divjaki, barabe. Lagal bi, če bi vam tako rekel. Vsi so spodobni fantje, a zakaj so sedli v avto ... to je težko komentirati," je za 24sata povedal prebivalec naselja, ki stanuje v bližini kraja nesreče na Ulici Ante Starčevića. "Mladost je norost. Hvala bogu so vsi živi in upam, da jim bo to dobra lekcija."

Peterica je 20 minut do polnoči z Renault Meganom trčila v steber za razsvetljavo, pri čemer se je vozilo vnelo in popolnoma pogorelo. 

Nesreča na Hrvaškem | Avtor: 24sata 24sata

Za volanom je bil 16-letnik, ki je, kot so uspeli izvedeti pri spletnem portalu, vzel ključe neregistriranega avtomobila, medtem ko je oče spal. Trojica, ki je bila z njim v avtomobilu, so njegovi vrstniki, medtem ko je peti sopotni star 14 let. 

Štirje mladoletniki so bili v nesreči hudo telesno poškodovani, a k sreči nihče ni življenjsko ogrožen. Eden med njimi jo je odnesel z lažjimi poškodbami. 

Nesreča na Hrvaškem | Avtor: 24sata 24sata

Nesreča se je zgodila zaradi neprilagojene hitrosti, na ulici, kjer je omejitev 30 kilometrov na uro. Voznik je ob visoki hitrosti izgubil nadzor nad vozilom ter trčil v steber. Vozilo je popolnoma uničeno, vsi so se uspeli iz vozila rešiti, preden so avtomobil zajeli plameni.

Nesreča na Hrvaškem | Avtor: 24sata 24sata

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.