Svet
16 ogledov

Pet tisoč evrov na zabavo

berlusconi_milan_derbi_reu Žurnal24 main
Mladoletna Maročanka Ruby, ki je zabavala italijanskega premierja Silvija Berlusconija, naj bi po vsaki od njegovih zabav odšla bogatejša za 5 tisoč evrov.

Corriere della Sera poroča, da je 17-letnica za vsako od zabav, ki se jih je udeležila, dobila pet tisoč evrov. Poleg denarja pa naj bi ji Berlusconi izročil še številna darila. Kaj vse se je med njima odvijalo, še vedno ostaja uganka. Zgodba, ki vse bolj zanima policijo in predstavnike opozicije, se vsekakor še ne bo končala.

Zanimivo je bilo tudi dogajanje na policijski postaji, kamor je bila 17-letnica pripeljana, potem ko jo je njena prijateljica obtožila kraje denarja. Rubyjini prijatelji na visokih položajih so vodstvu policijske postaje predlagali, naj za mladenko najdejo čim bolj ugodno rešitev. Ker naj ne bi bilo prostora v centru za mladoletnike, so jo začasno prepustili v varstvo ženski, ki je prišla na policijsko postajo. Izkazalo se je, da gre za Nicole Minetti, Berlusconijevo zobozdravnico. Minettijeva je kasneje zanikala, da je gostila mladenko. Poznala naj bi jo "tako, kot poznam druge ljudi iz televizijskih krogov“.

Bivša žena molči
Berlusconijeva bivša žena Veronica Lario se je ob zadnji aferi zavila v molk. Novinarji, ki so klicali v njeno rezidenco, so dobili kratek in jasen odgovor njenih sodelavcev. Zavila se je v samoto in zadeve ne misli komentirati, saj je do sedaj povedala vse, kar je imela povedati.

"Žrtev politične spletke"
Italijanski premier se je medtem odzval na opozicijske pozive k odstopu. Prepričan je, da bi bile predčasne volitve v času krize napaka. Prepustiti vodenje države začasni vladi, kar zahteva opozicija, bi bilo po njegovih besedah nesprejemljivo. Na oblast bi namreč prišle tiste stranke, ki so na zadnjih parlamentarnih volitvah izgubile.

Berlusconi vztraja pri tem, da je žrtev politične spletke, s katero želijo nasprotniki zrušiti njegovo vlado.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.