Svet
45 ogledov

Peterčki rojeni v različinih letih

Novorojenček Shutterstock
Jeanette in Athur Farderlin sta ponosna starša peterčkov, ki pa so rojeni v različnih letih. Med umetno oploditvijo je namreč nastalo pet zarodkov, zato sta starša štiri zamrznila.

Jeanette in Athur Farderlin sta se poročila leta 1994. Želela sta si velike družine, a Jeanette ni in ni zanosila. Odločila sta se za umetno oploditev. Tudi ta sprva ni uspela, a v tretje je Jeanette vendarle zanosila; pričakovala sta punčko, ki pa se je rodila mrtva.

Čez dve leti sta se Farderlinova odločila za četrti poskus umetne oploditve, a se uspeha nista nadejala. Z umetno oploditvijo je nastalo pet zarodkov, enega so zdravniki Jeanette vsadili v maternico, štiri pa so zamrznili. Februarja 2006 se je rodila Millie. Čez 15 mesecev so Janette vsadili nov zarodek, rodil pa se je Adam. Čez 18 mesecev so Janette znova uspešno vsadili zarodek in rodil se je Mathhew, sledila sta mu dvojčka Isaac in Lulu.

"Bila sva presrečna, v nekem trenutku v življenju sem bila namreč prepričana, da ne bom nikoli mama," je za Daily Mail povedala Janette. Ginekolog Charles Kingsland se strinja, da so peterčki pravi čudež: "To je res izjemno, da zamrznemo pet zarodkov in da se vsi razvijejo v zdrave otroke. Presrečni smo."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.