Svet
38 ogledov

Petkrat neuspešno naročil umor žene

pištola Shutterstock Fotografija je simbolična.
Ruski podjetnik ni želel s svojo ženo deliti premoženja, zato se je odločil, da se je bo znebil. Zagotovo ni pričakoval toliko težav.

Konstantin Monastirski je želel končati zakon z ženo, ki je bila alkoholičarka. A ker bi v primeru ločitve žena dobila polovico premoženja, se je odločil ubrati drugačen pristop. Najel je moškega, ki naj bi bil poklicni morilec, in mu dal 4200 evrov predujma, da opravi delo. Naročilo ni obrodilo sadov, zato je Monastirski pritisnil na morilca, za katerega pa se je izkazalo, da je alkoholik in je denar že "popil". Da pa bi bila kupica polna, je prevarant naročnika prijavil policiji.

Policija je stopila v stik s podjetnikovo ženo in pripravila past možu, tako da so priredili umor. Lažni morilec, ki je sodeloval s policijo, je naročniku poslal fotografijo žrtve. Pri primopredaji preostalega dela plačila, šlo je za 10.000 evrov, pa so nesrečnega moža aretirali. 

Monastirski je policstom razkril, da z umorom svoje žene res nima sreče. To je bil namreč že njegov peti poskus, v katerem so ga opetnajstili. Pred tem je že štirim "morilcem" plačal med 2000 in 10.000 evri. "Vsepovsod me opeharijo," je Monastirski po pisanju ruskih medijev dejal ob aretaciji.

47-letni podjetnik je tako pristal za rešetkami, kjer bo moral sedeti osem let in pol. Najbolj vesela pa je najbrž njegova žena, ki je dobila ne le polovico temveč kar vse njegovo premoženje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.