Svet
12243 ogledov

Petletna deklica huje poškodovana, ranjene še štiri osebe

napad z nožem v Dublinu Profimedia
V napadu z nožem v Dublinu je bilo ranjenih pet ljudi, med njimi trije otroci.

V napadu z nožem v središču irske prestolnice Dublin je storilec danes ranil žensko in tri otroke, poškodbe pa je utrpel tudi sam, poroča irska javna radiotelevizija RTE. Vseh pet ranjenih so prepeljali v različne bolnišnice v Dublinu. Dve osebi sta resneje poškodovani, preostale tri pa zdravijo zaradi lažjih poškodb.

Irska policija in reševalne službe so obvestilo o incidentu v središču Dublina prejele nekaj pred 14. uro. Po doslej znanih podatkih naj bi storilec po prihodu na kraj dogodka najprej z nožem napadel žensko, nato pa ranil še tri otroke. Ženska in petletna deklica sta huje poškodovani.

Šestletna deklica in petletni deček sta utrpela lažje poškodbe. Dečka so, navaja BBC, že odpustili iz bolnišnice. 

napad z nožem v Dublinu | Avtor: Profimedia Profimedia

Motiv za napad še ni znan

Lažje poškodovan je tudi napadalec. Storilca, starega okoli 50 let, trenutno zdravijo v bolnišnici, nato pa ga bodo zaslišali policisti, poroča RTE. Irska policija je sporočila, da trenutno ne iščejo nobene druge osebe. Motiv za napad še ni znan, vendar trenutno ne sumijo, da bi šlo za teroristični napad, temveč za osamljen incident.

Policija je pozvala vse, ki bi imeli posnetke dogajanja v čsu napada, da jim jih posredujejo. 

Na napad se je že odzval irski premier Leo Varadkar, ki se je policistom in reševalcem zahvalil za hitro posredovanje. "Preiskava še poteka. Ministrica za pravosodje me sproti obvešča o dogajanju," je zapisal na družbenih omrežjih. Pravosodna ministrica Helen McEntee pa je v izjavi za javnost dodala, da je "globoko pretresena zaradi grozljivega napada" in izrazila podporo žrtvam.

Izbruhnili protesti, poškodovanih več policistov

Na ulicah Dublina so zvečer izbruhnili izgredi, med katerimi naj bi protestniki zažgali eno policijsko vozilo in poškodovali več policistov. Vodja irske policije Drew Harris je v odzivu na dogajanje proteste označil za sramoto ter dodal, da vlogo v njih igra "huliganska skupina, ki jo vodi skrajno desna ideologija".

Zbrane na ulicah je pozval, naj gredo domov, ljudem pa sporočil, naj ne nasedajo dezinformacijam v zvezi z napadom, še navaja RTE. Po neuradnih informacijah, ki krožijo po spletu, je namreč napadalec domnevno državljan Alžirije.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 4
  • andrej084 22:53 23.november 2023.

    Skrajni levaki so smrt za domicilni narod, uvoz tuje kulture pa je genocid nad lastnim narodom. Ta kultura enostavno ne sodi v Evropo, državljani pa tudi to spoznavajo. Nizozemska, Švedska, Danska, Madžarska, Italija,... le naši imajo v glavi še fazni ...prikaži več zamik, mislijo, da smo še vedno v letu 2015. Azilna zakonodaja se izrablja, tujci brez dokumentov imajo več pravic, zganjajo teror, posilstva, kraje ... in to nad narodom, ki zanje daje denar, da si tukaj na toplem praskajo muda,pa dobro, vlada bo

  • Avatar Pantani2
    Pantani2 19:50 23.november 2023.

    Finska zaradi 50 migrantov zapira državno mejo. Slovenija po 53 000 migrantih gradi azilne domove namesto stanovanj za mlade ali domov za starejše občane. Letos smo za migrante dali že 40 000 000 eur to bi lahko zdradili vsaj 8 ...prikaži več domov za starejše ali tistih obljubljenih stanovanj za mlade. Zdaj pa ko dajemo denar zam igrante ga dobesedno mečemo čez okno od tega pa nimamo drugega kot kriminal po Ljubljani. Dovolj s to anti Slovensko pokvarjeno vlado!!!