Svet
9822 ogledov

Petletna deklica na zabavi utonila v bazenu

bazen otroški bazen napihljiv bazen Profimedia
Ni ji bilo več pomoči.

Petletna deklica se je utopila v improviziranem bazenu na rojstnodnevni zabavi pri Laktaših v Bosni in Hercegovini. Deklica se je za trenutek oddaljila od dogajanja, česar nihče od navzočih ni pravočasno opazil. Reševalci ji ob prihodu niso več mogli pomagati. Njeni starši so v tragediji izgubili enega izmed treh majhnih otrok.

Ena od prič je dejala, da je bilo na rojstnodnevni zabavi veliko gostov in da so bili vsi nastanjeni v hiši ob reki, poroča portal Srpska info.

"Vsi smo bili v bližini. V nekem trenutku je nastal nemir in slišal sem, da nekoga iščejo. Nekdo je rekel, da je pogrešano dekle in vsi so jo začeli iskati. En moški je stekel tja, kjer so bili običajno psi, da bi videl, ali se tam sprehaja, a je ni bilo. Drugi so tekli proti gozdu, nekateri pa v bližnji rastlinjak,'' je povedala neimenovana priča.

Pri bazenu našli sandale

"Deklico so začeli klicati po imenu, a se ni oglasila. Vsi so bili panični, neuspešno. Lastnik letovišča je nato stekel do tistega improviziranega bazena, dvignil ročico in začel točiti vodo iz bazena. Ljudje so nekaj začutili, večina jih je takoj stekla k bazenu," je dodala priča.

"Nikomur ni jasno, kako je niso opazili, ko je vstopila v vodo, ker so bili vsi zelo blizu tega bazena. Zgodila se je velika tragedija in mislim, da ni nihče kriv, vse se je zgodilo v nekaj minutah. Potem ko so izvlekli truplo, je ena izmed žensk v bližini tega bazena našla sandale, zato predvidevamo, da se je slekla in sama vstopila v bazen,'' je dodala priča.

dezurni@styria-media.si