Svet
131174 ogledov

Petletni deček umrl v razbeljenem avtomobilu

avtomobil dovoz Profimedia
Deček je bil v avtu zaprt več ur. Ko so ga iz vozila le rešili, zdravniki niso mogli storiti več ničesar.

Petletni deček je skupaj z mamo in 8-letno sestro šel v trgovino po nakupih za sestrino rojstnodnevno zabavo. Ko so se vrnili iz trgovine domov, je mama avto parkirala na dovozu in skupaj s hčerko odšla v hišo, na sina pa je pozabila. 

Deček je več ur ostal privezan v avtomobilu, ki je stal na vročem soncu v okrožju Harris v ameriški zvezni državi Teksas. Mama je medtem v hiši pripravljala vse potrebno za rojstnodnevno zabavo. Šele po približno treh urah so domači spoznali, kaj se je zgodilo. A takrat je bilo že prepozno. Reševalci so lahko po prihodu le še potrdili dečkovo smrt. 

Šerif Ed Gonzalez je za ameriške medije dejal, da se je deček znal že sam odpeti v avtomobilu in izstopiti iz avtomobila, vendar pa je družina te dni uporabljala nadomestno vozilo, ker je bil njihov avtomobil na popravilu. To da deček ni poznal avtomobila, bi lahko pomenilo, da ni znal sam priti iz avtomobila. Preiskava dogodka še poteka, tako ni jasno, kakšne bodo obtožbe zoper mamo. 

Policisti so bili ob dogodku obveščeni nekaj po 16. uri po lokalnem času. Ponedeljek je bil najtoplejši dan na območju Houstona v tem letu. Tamkajšnji strokovnjaki za javno zdravje opozarjajo, da je tveganje za smrt zaradi vročine pri otrocih večje kot pri odraslih. 

Po navedbah pristojnih je na območju Teksasa letos, ker so jih pozabili v razbeljenih avtomobilih, umrlo že pet otrok. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 8
  • rd2dmk2 08:58 22.junij 2022.

    to je amerika, trump , puške in idioti,ki ne znajo preštet otroke. pa se dela komedija sam doma. preostale otroke zaplent, ta stare pa pobit. ker jim niti ta tragedija ne bo prišla nikamor, ker tam med ušesi ni nič ...prikaži večč razen žice, ki drži tiste uhlje skupi. tako bodo otroc lahko mogoče preživel in ratal vkaj spodobnega, ta stari pa ne bodo imel možnost še kerga pobit.

  • Primorec 08:37 22.junij 2022.

    Tri ure niso opazili, da ni otroka? Otroka moraš imeti na očeh, ali ga vsaj slišati. Nedopustna malomarnost in opustitev dolžne skrbi za otroka. Odvzeti otroke in v arest.

  • anica00 22:25 21.junij 2022.

    Ubogi otrok. Veliko se piše o tem, pa se še vedno zgodi.