Svet
56 ogledov

Petletnik je alergičen na vse, tudi na burjo in jugo

Ivan
1/3
Ivo Cagalj/PIXSELL
Če piha jugo se po telesu petletnika pojavijo kraste, če piha burja ne more dihati. Njegovo počutje je odvisno od tega kakšen veter piha zunaj. Vse skupaj se je začelo, ko je njegova mati pred dojenjem pojedla slivo, ...

Po dojenju je Ivan doživel močno alergijsko reakcijo. Tu pa se ni končalo. Vse skupaj se je nadaljevalo, ko je začel uživati trdo hrano. Ta je malčku povzročila hude napade kašlja, ki so lahko trajali tudi do 14 ur. Po besedah Ivanove mama Vedrane je postal obisk urgence njihov vsakdanjik, piše 24sata.

Menjati mora prehrano

Hrana na katero je alergičen se ves čas spreminja, zato jo morajo ves čas menjati. Ivan ima dnevno napade dušenja, ki ga vedno znova prestrašijo. Dušenje petletnika povzročajo tudi tapete, zavese, pršice. V vrtec ne hodi, saj bilo to lahko zanj usodno, kako bo s šolo mama ne ve. O tem sploh ne upa razmišljati.

Pomoči ni

Prav nič razumevanja za Ivanove zdravstvene težave pa nima splitski zavod za zdravstveno varstvo. Njegove izpuščaje so namreč povezali z nehigieno, kljub temu, da je zdravnik Neven Pavlov poudaril, da je Ivan težak in neobičajen alergik.

Kdaj in ali sploh bodo alergije izginile Pavlov ne ve povedati. "Pri nekaterih alergije izginejo v mladosti, pri drugih ostanejo celo življenje."

Komentarjev 1