Svet
28 ogledov

Petletnik na pamet množi in se uči o astrofiziki

Pametni deček Gus You tube
Gus Dorman je eden izmed najpametnejših petletnikov na svetu.

Petletnik je postal tudi član Mense, potem ko je na testu za inteligenco dosegel rezultat 147, poroča Hufftington post.

"Brati je začel z 18 meseci. Sedel je na svoji kahlici in bral časopise. Opazil sem, da rad gleda zemljepisne karte, pa sem mu je no prinesel. Po tednu dni je na pamet vedel vse, kar je bilo na njej. Že od rojstva je pameten," pravi njegov oče Roman Dorman.

Medtem ko se njegovi vrstniki učijo abecedo, Gus bere knjige, na pamet množi, se uči periodni sistem in podrobnosti o astrofiziki, ki ga trenutno najbolj zanima. Njegov oče je potožil, da sin včasih ve celo več od njega. "Pred kratkim me je popravil, kot sem dejal, da je glavno mesto Aljaske Anchorage. To ni res je rekel, glavno mesto je Juneau."

Zaradi Gusove inteligence se starša spopadata tudi z neštetimi izzivi. "Tako je pameten, da mu hitro postane dolgčas in ne ve kaj bi počel. Zato misli, da je poreden. Ampak to ni res. Če dobi naloge, ki so njegovi inteligenčni ravni je vse v najlepšem redu."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.