Svet
38795 ogledov

Petletnik obvestil, da sta mama in desetletni brat mrtva

Iskalna akcija na Tenerifih
1/5
Epa
Policija je na Tenerifih odkrila truplo nemške državljanke in njenega desetletnega sina.

Policija na Tenerifih je v sredo v neki jami na tem španskem počitniškem otoku odkrila trupla nemške državljanke in njenega desetletnega sina, potem ko jo je o brutalnem napadu, ki naj bi ga zagrešil soprog oz. oče umorjenih, obvestil preživeli petletni sin.

Blaten in v solzah tavah po gorovju

Petletnik je po navedbah policije, ves blaten in v solzah, v torek taval po gorovju blizu kraja Adeje, kjer so ga nato našli mimoidoči in o tem obvestili oblasti. Otrok je nato policiji povedal, da je oče njega, brata in mater, v torek odpeljal do jame in tam brutalno napadel vse tri, njemu samemu pa da je uspelo pobegniti.

Iskalna akcija na Tenerifih | Avtor: Epa Epa

Oblasti sprožile iskalno akcijo

Oblasti so zatem sprožile obsežno iskalno akcijo za materjo in desetletnikom, v kateri je sodelovalo več kot 100 policistov, gasilcev, pripadnikov civilne zaščite in reševalnih služb, pa tudi dva helikopterja. Iskalna akcija je bila težavna, saj je na območju veliko jam, zato so pogrešana našli šele v sredo popoldne, a sta bila mrtva. Kot navajajo mediji, sta bila očitno pretepena.

Aretirali očeta

Oblasti so že v torek aretirale očeta, ki živi v Adejeju. Moški ni želel sodelovati s policijo in se je aretaciji tudi močno upiral, med policijskim zaslišanjem pa je nato zanikal odgovornost za smrt žene in sina. Trdil je, da sta bila oba še živa, ko je sam zapustil jamo, je navedla policija. Po besedah enega izmed policijskih virov bo "treba še veliko razjasniti".

Iskalna akcija na Tenerifih | Avtor: Epa Epa

Po navedbah petletnika naj bi oče že dalj časa živel na Tenerifih, sam pa naj bi ga z materjo in bratom večkrat obiskal.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • blayo 16:46 25.april 2019.

    Isti si kot on...

  • leonardo 16:15 25.april 2019.

    Prasca ubit, nič futrat!!!!