Svet
6 ogledov

Petminutni poljub za papeža

Papež je poškropil oltar bazilike in jo mazilil z oljem ter tako uradno blagoslo Žurnal24 main
Benedikt XVI. je v Barceloni v novo blagoslovljeni cerkvi Sagrada Famiglia branil tradicionalno družino, potem ko so ga homoseksualci sprejeli z množičnim poljubom.

Drugi, zadnji dan papeževega drugega obiska v Španiji je sveti oče posvetil eno največjih znamenitosti mesta, katedralo Sagrado famiglia (Sveta družina), ki jo gradijo že 128 let, dokončana pa naj bi bila šele 2026. V novi baziliki je papež Benedikt XVI. med pridigo pred 6.500 povabljenimi gosti pozval Španijo, naj zaščiti heteroseksualno družino in življenje od njegovega spočetja dalje.

Benedikt XVI. je cerkev slovitega arhitekta Antonia Gaudija označil za prekrasno sintezo tehnike, umetnosti in vere. Gradnjo cerkve, ki je tudi na seznamu Unescove dediščine, trenutno financirajo le obiskovalci in donacije.

S tem je znova ošvrknil vlado premiera Joseja Luisa Zapatera, ki je v zadnjih letih sprejela vrsto zakonov, med drugim tudi zakon o splavu, ki tega dovoljuje do 14. tedna nosečnosti, omogočili pa so tudi poroke istospolnih partnerjev in olajšali postopek ločitve. 83-letni papež opozarja, da je velikodušna in trdna ljubezen med moškim in žensko temelj človekovega življenja.

S tem pa se ni strinjalo okoli 200 gejev in lezbijk, ki so papeža pred katedralo pričakali s petminutnim poljubljanjem, nato pa so proti papamobilu vzklikali "izgini" in "pedofil". Protestniki so zahtevali, naj katoliška Cerkev spremeni mišljenje, ki da nasprotuje pravici do drugačne ljubezni.

pape%C5%BE, barcelona, geji, lezbijke | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

 

Papež se je na zasebnem obisku danes srečal tudi s kraljem Juanom Carlosom in njegovo soprogo Sophio, medtem ko naj bi se s premierjem Zapaterom na kratko sestal tik pred povratkom v Vatikan. Včeraj je papež daroval mašo v znameniti romarski cerkvi v Santiagu de Compostelu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.