Svet
4 ogledov

Petnajstmesečna punčka ima srce kot 70-letnica

bolano srce Žurnal24 main
Petnajstmesečna deklica čaka na presaditev srca. Kdaj bo dobila darovalca, ni znano, prav tako njen oče ne ve, ali bo lahko nabral dovolj denarja, da bo plačal operacijo.

"Očka, vem, da nimamo denarja, ampak ne želim, da bi sestrica zaradi tega umrla. Pelji me v bolnišnico in jim reci, naj vzamejo moje srce in ga dajo sestrici," je svojemu očetu dejal sedemletni Dragan, medtem ko njegova 15-mesečna sestrica čaka na presaditev srca v bolnišnici v Avstriji, piše portal nezavisne.com.

Mala Ljubica je pri treh mesecih doživela srčni napad. Pred smrtjo so jo komaj rešili zdravniki. "Nenadoma se je začela dušiti. Telo so ji zajeli krči. Gledal sem jo v oči in videl, kako se bori za življenje. Zdelo se mi je, kot da se poslavlja. Z njo v naročju sem tekel do zdravnika, ki mi je povedal, da je doživela infarkt. Povedal mi je tudi, da ji popušča srčna mišica, kar je posledica bolezni kardiomiopatije," je dejal oče petih otrok Šime Adamič.

Ima trikrat večje srce, kot bi ga morala imeti

Dojenčica ima srce trikrat večje, kot ga bi morala imeti, in staro kot pri 70-letniku. Zato ji ga morajo, da bi preživela, presaditi. Trenutno je v bolnišnici v Avstriji, kjer čaka na darovalca. Ko bodo našli srce zanjo, jo bodo operirali, kar pa bo družino stalo 120 tisoč verov.

"Po eni strani komaj čakam, da me obvestijo, da smo dobili darovalca. Po drugi strani pa me je strah, saj vem, da brez denarja na presaditev ne moremo. Ne vem, kaj naj naredimo. Tudi če razprodamo vse, ne bomo zbrali dovolj denarja," je dejal nesrečni oče Šime. Zato vse tiste, ki bi bili pripravljeni pomagati, prosijo, naj donirajo kolikor pač lahko.

Komentarjev 2
  • midada 14:58 18.maj 2012.

    Ampak 7 letni bratec s takim predlogom.....mislim da je več kot odrasel in sigurno za svoja leta pametnejši od kakšnega našega politika.

  • privat 14:40 18.maj 2012.

    revčka...boga familija!! Kje je tukaj demokracija ,da otroci umirajo zaradi politikov!! In zopet je vse zakonito in demokratično??? Ja to bi rekel naš minister za zdravlje ali sodstvo...Kak fašizem je to??imenujmo ga demofašizem(demo-kratičen ali dem-onski pa sami odločite)