Svet
30547 ogledov

Pijan šef vladnega urada trčil v otroka in pobegnil

Nesreča otroka EPA
Otroku ni pomagal, ta je hudo poškodovan.

Na Hrvaškem odmeva prometna nesreča, ki jo je zakrivil Dalibor Šemper, predstojnik urada podpredsednice vlade Anje Šimprage. Pijan je trčil v otroka, nato pa z mesta nesreče pobegnil, poročajo številni hrvaški portali. 

Danes je za medije nekaj podrobnosti nesreče razkrila Maja Brozičević s pristojne policijske uprave, ki je povedala, da je do nesreče prišlo v petek zvečer ob 20.40, in sicer na državni cesti v Gračacu. 45-letni voznik je v smeri Gospića vozil pod vplivom alkohola; med vožnjo je trčil v otroka, ki je hodil v nasprotni smeri. 

Kljub temu, da je videl, da je otrok obležal na tleh, ni zaustavil svojega vozila in mu pomagal, pač pa je z vožnjo nadaljeval. Predstavnica policije je pri tem poudarila, da bi to lahko storil brez da bi ogrožal sam sebe ali druge udeležence prometa. 

Nesrečo so opazili drugi vozniki, ki so krenili za njim in ga prisilili, da je zaustavil svoje vozilo. Voznik je otroka v nesreči hudo poškodoval, zdravijo ga v zagrebškem kliničnem centru. Zoper voznika je policija spisala kazensko prijavo tako za povzročitev nesreče kot za to, da poškodovanemu ni nudil pomoči. 

Nesreča na cestninski postaji Sveta Helena Pod vplivom droge Svet S hitrostjo 125 km/h treščil v cestninsko postajo, takšno kazen je dobil rešilec Slovenija Pri zapuščanju parkirišča trčil v peško, nesreče ni preživela

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2