Svet
10666 ogledov

Pijana mama legla na dojenčka in ga zadušila

Postelja Profimedias
Šestletna hči je poskušala rešiti mlajšo sestro, a neuspešno.

V Švici se je začel sodni proces proti 39-letni ženski, ki je julija 2020 pod vplivom alkohola legla v posteljo, kjer je bila njena petmesečna hči in jo potlačila pod seboj.

Portal Le Matin piše, da je 39-letna Britanka skupaj s hčerkama živela ob Ženevskem jezeru. Julija 2020 je svoji šestletni hčerki pripravila obrok in jo posedla pred televizijo, nato pa lega v posteljo, kjer je bila dojenčica. Ženska je bila tako pijana, da ni zaznala, da se je ulegla na dojenčico. 

Starejša sestra je slišala jok iz spalnice. Poskušala je izvleci sestrico izpod mame, ki je izgubila zavest. Sestrico ji je z velikim naporom rešila, jo dala v voziček in z njo stekla k sosedom. "Med čakanjem na reševalce so otroka neuspešno oživljali. Obdukcija je potrdila, da se je otrok zadušil," dodaja Le Matin. 

Policija je mamo našla nezavestno v postelji. V krvi je imela 3,16 promila alkohola. Po dogodku so jo priprli, iz katerega so jo nato izpustili, a jo je policija že mesec dni po tragičnem dogodku spet prijela. Ženska je namreč vozila avtomobil pod vplivom alkohola in prepovedanih drog. V krvi so ji namerili 1,93 promila alkohola. V avtomobilu so ob pregledu našli več praznih steklenic vina in vodke. 

Ženski sodijo zaradi uboja in vožnje pod vplivom alkohola in drog. Kot piše Swissinfo, njen mož trdi, da se je v zadnjih dveh letih povsem spremenila in da je zdaj "sijajna mama". Par je maja dobil še eno hčerko. 

dezurni@styria-media.si
 

Komentarjev 1
  • Željko 13:37 13.julij 2022.

    Pri takih bi moralo biti v zakonu prisilna sterilizacija!!! Res si sijajna mama za kozlat