Svet
15 ogledov

Pijane fotke vas ne smejo stati službe

razno 28.08.13. druzabna omrezja, internet, facebook, foto: shutterstock Shutterstock
Raziskava je pokazala, da vam ni treba obžalovati tistih pijanih fotografij, ki ste jih objavili na Facebooku, saj vas ne bi smele ovirati na poti do sanjske službe.

Nedavna raziskava je pokazala, da lahko delodajalci veliko izgubijo, če ne zaposlijo človeka, ki na Facebooku objavlja svoje pijane fotografije. Strokovnjaki so v študijo zajeli 175 ljudi in pri njih upoštevali kvalitete, kakršne pri kandidatih za službo običajno iščejo kadrovske službe. Pozorni so bili predvsem na to, kako vestni so, kako se znajo sporazumevati in kako ekstravertni so.

Rezultati raziskave so pokazali, da vestnost nima nobene veze s tem, ali je človek pripravljen na Facebooku objavljati svoje pijane fotografije. Pokazalo se je tudi, da je pri ljudeh, ki so vestni in nekonfliktni, najmanjša možnost, da bodo na tem družabnem omrežju žalili druge.

Vodja raziskave iz univerze v Severni Karolini, Will Stoughton, je ob teh rezultatih povedal: "Če nameravajo delodajalci pri zaposlovanju uporabljati družabna omrežja in s tem pregledati, kakšen je kandidat v zasebnem življenju, naj raje izločijo tiste, ki psujejo druge, ne tiste, ki objavljajo fotografije na katerih pijejo pivo."

Komentarjev 1
  • Barbyx 12:55 01.februar 2014.

    Vaš komentar je bil izbrisan zaradi kršitve kodeksa Žurnala24.