Svet
5 ogledov

Pijane turiste bodo iskali s pomočjo zapestnic

Tajska Shutterstock
Po umoru dveh britanskih turistov Tajska razmišlja o novem načinu, kako bi poskrbela za številne turiste.

Na tajskem ministrstvu za turizem predlagajo, da bi vsakemu turistu dali identifikacijsko zapestnico, ki bi oblastem pomagala izslediti pijane ali izgubljene turiste.

"Ko bodo turisti prišli v hotel, bodo dobili zapestnice s serijsko številko, ki se bo ujemala z njihovo identifikacijsko številko. Vidni bodo kontaktni podatki hotela, kjer so nastanjeni. Tako jim bo lažje pomagati, če se bodo npr. napili in izgubili," izjavo ministrice za turizem Kobkarn Vatanavrangkul povzema The Guardian.

Ta sistem naj bi nadgradili še z elektronskim sledenjem. Razmišljajo tudi, da bi turistom našli "lokalnega prijatelja" - to bi bil neke vrste skrbnik na posamezni turistični destinaciji.

Občutno manj turistov

Državo je za varnost turistov zaskrbelo po umoru dveh britanskih turistov, 23-letne Hannah Witheridge  in 24-letnega Davida Millerja, ki so ju zmaličena našli na plaži na otoku Ko Tao 15. septembra. Policisti še vedno nimajo osumljenca.

Turizem sicer predstavlja skoraj 10 odstotkov tajskega GDP. Avgusta letos so v primerjavi z lanskim avgustom zabeležili skoraj 12-odstotni padec turističnih prihodov.

Komentarjev 1
  • feferon 17:07 01.oktober 2014.

    Nekateri se ga še doma nažrejo, da bi rabili zapestnico s podatki....