Svet
8 ogledov

Pijani Britanec preusmeril letalo

(Foto: iStockphoto) Žurnal24 main
Opiti Britanec, ki mu stevardesa ni želela več dajati pijače, je pilotu zagrozil, da ga bo pretepel. Letalo je zaradi incidenta skrenilo s poti proti Aljaski.

56-letni britanski državljan John Leigh je po besedah letalskega osebja in oblasti v Anchoragu na Aljaski v soboto iz Los Angelesa z redno linijo American Airlinesa letel v Tokio. Tik preden se je vkrcal na letalo je popival že v baru na letališču. Očitno mu to ni bilo dovolj, saj si je na letalu privoščil še šest močnih alkoholnih pijač.

Opitega nasilneža so umirili pilot, posadka in potniki
Ko je že precej opit naročil še eno pijačo, mu je stevardesa ni želela postreči, kar je potnika tako ujezilo, da je začel kričati in groziti. Mimo letalskega osebja se je prebil do pilotske kabine, kjer je nameraval obračunati s pilotom.

Dvignil je že roko, da ga bo udaril. Prisebni pilot je udarec prestregel, nato pa so mu na pomoč priskočili tudi ostali sodelavci in celo potniki. Opiti Britanec se je izkazal za izredno žilavega, saj se je dlje časa upiral in udaril celo agenta, ki je bil zadolžen za varnost na letalu.

Pilot je zaradi incidenta skrenil z redne linije in pristal v Anchoragu, kjer je nasilnega Britanca prevzela tamkajšnja policija in ga zadržala v priporu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.