Svet
9 ogledov

"Pijani in nori se izogibajte Dubrovnika"

Dubrovnik Žurnal24 main
"Za pijane in nore Novozelandčane in Avstralce je najbolje, da se izognejo Dubrovniku na Hrvaškem," so zapisali v novozelandskem časniku NZ Herald in dodali, da je bila nekdanja hrvaška ministrica zaradi te izjave odstavljena.

Pava Župan Rusković, sicer nekdanja ministrica v vladi Ivice Račana, je na novinarski konferenci dejala, da je dobro, da v Dubrovnik niso prišli mladi iz Nove Zelandije in Avstralije.

Župan Ruskovićevo je kot predsednico Destinacijskega menedžmenta Dubrovnika zmotilo neprimerno vedenje mladih iz Avstralije in Nove Zelandije v času njihovega obiska hrvaškega obmorskega mesta.

Dan po tej izjavi je dubrovniški župan Andro Vlahušić Ruskovićevo odstavil. Slednja je nato razložila, da so se zaradi mladih iz omenjenih držav lani v mestu soočali s številnimi neprijetnostmi. Slednji so namreč opiti in nagi tekli po glavnem mestnem trgu.

Novozelandski mediji ob tem poročajo, da je Župan Ruskovićeva povedala tisto, kar si v Dubrovniku mislijo mnogi. O omenjeni izjavi je poročala tudi Televizija Nova Zelandija, ki je med drugim tudi pojasnila, da je Dubrovnik ena izmed največjih jadranskih destinacij in da je bilo mesto leta 1991 po razpadu nekdanje Jugoslavije v vojni zelo poškodovano.

Komentarjev 1
  • Žurnalček 23:57 03.januar 2012.

    Če so pametni se bodo izogibali tudi Hrvaške. Če so pametni , sam mislim da niso. Ej pridite v LJ tu lahko delate kar hočte, nobeden vas ne bo radi opletajočih tičev preganjal !