Svet
6 ogledov

Pijani potnik za 6 mesecev v zapor

Pogrešano letalo 1 EPA
Sodba za 33-letnega britanskega državljana, ki je opit razgrajal na letalu družbe Jet2, ki je iz Hrvaške potoval v Veliko Britanijo.

Na letu iz Splita proti Leedsu 5. julija letos je imela posadka precej dela z opitim 33-letnim potnikom, ki je na letalo vstopil s polno steklenico alkoholne pijače. Stevardese so mu jo vzele, vendar je iz ročne prtljage vzel drugo in jo pridno praznil.

Tekom vsega leta je bil glasen in nesramen, vrstile so se pritožbe ostalih potnikov. Osebje na letalu mu je zato odvzelo tudi drugo steklenico alkoholne pijače, zaradi česar je pijani Britanec ostro protestiral. Sprehajal se je po letalu, ni se vrnil na svoje mesto, kričal je in se prepiral z ostalimi potniki, pišejo britanski mediji.

Zaradi njegovega nedopustnega obnašanja so mu zagrozili, da ga bodo prijavili policiji; sprva ni imel nič proti, nato pa je eni izmed stevardes zagrozil s fizično silo, če ga bo na letališču pričakala policija. Policisti so ga zares pričakali in ga tudi prijeli.

Na sojenju se je izkazalo, da gre za starega znanca policije, ki je poznan po nasilništvu zlasti v pijanem stanju. Svoje nedostojno obnašanje je pred sodiščem priznal, povedal je, da se je napil zaradi slabe izkušnje med počitnikovanjem na Hrvaškem, kjer naj bi se sprl s svojimi prijatelji.

Sodišče mu je dosodilo 6-mesečno zaporno kazen.

Komentarjev 1
  • Mr.Bean 09:49 05.september 2014.

    kaj nima možnost pritožbe?