Svet
22 ogledov

Pijejo med prevozom jedrskega orožja

Ameriški agenti, pristojni za prevoz jedrskega orožja, v službenem času vse prev Žurnal24 main
Ameriški agenti, pristojni za prevoz jedrskega orožja, v službenem času vse prevečkrat sežejo po alkoholu, je pokazala zadnja preiskava.

Agencija za nadzor pri ameriškem ministrstvu za energetiko je objavila alarmantne podatke. Zvezni agenti, katerih naloga je s tovornjaki z enega konca države na drugega prepeljati jedrsko orožje in njegove komponente, v službenem času dokaj pogosto sežejo po alkoholu. V enem izmed zadnjih incidentov sta bila v podeželskem baru prijeta dva vinjena agenta. Skrb vzbujajoče je dejstvo, da sta bila na službeni poti.

Pomočnica glavnega inšpektorja ministrstva za energetiko Sandra Bruce je zatrdila, da je pristojni urad pregledal 16 incidentov, povezanih z alkoholom, v katerih so sodelovali agenti, kandidati za agente in preostali uslužbenci urada za izredni prevoz.

V novem poročilu so na ministrstvu zapisali, da incidenti predstavljajo izredno nevarnost pri nalogah, ki zadevajo nacionalno varnost.

Omenimo, da ima dovoljenje za prevoz jedrskega orožja, njegovih komponent in posebnega jedrskega materiala okoli 600 ameriških zveznih agentov. Preiskava je obenem razkrila, da so agenti, preden so pregloboko pogledali v kozarec, na vsak način poskušali zavarovati tovornjake z izrednim tovorom, vendar pa skrb vzbuja že dejstvo, da na službeni poti sploh sežejo po alkoholu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.