Svet
55 ogledov

Pilot je objel vsakega potnika

Svojci umrlih v nesreči letala Germanwings EPA
Pilot, ki je tudi sam nekoč letel z Andreasom Lubitzom na kopilotskem mestu, je včeraj opisal prvi let na “smrtonosni liniji” med Barcelono in Dusseldorfom le dva dni po tragediji.

Frank Woiton, pilot letala družbe Germanwings, je bil prvi, ki je potnike dva dni po tragediji nad francoskimi Alpami popeljal po taisti liniji. Medtem ko so se potniki vkrcavali na letalo, je vsakega med njimi objel.

48-letni oče dveh otrok je opisal “strašno atmosfero”, ki je vladala tako med kabinskim osebjem kot med potniki. Pred vzletom je pilot še nekaj minut namenil potnikom in jih nagovoril s čustvenim govorom.

Zagotovo vas bom popeljal do cilja. Lahko se zanesete na to, da želim ta večer tudi sam sesti k večerji skupaj s svojo družino,” je poudaril pilot. Za nemški časnik Bild je poudaril, da je prav, da potniki vidijo, da je tudi v pilotski kabini človeško bitje.

Za polet se je javil sam, številni njegovi kolegi in kabinsko osebje družbe Germanwings, po torkovi tragični nesreči niso delali. Tudi sam je v preteklosti opravil en let s kopilotom Lubitzem ob svojem boku. “Dobro se ga spominjam, od časa do časa sem tudi sam zapustil kabino, da sem šel na stranišče,” je povedal.

Med letom mu je kopilot Lubitz povedal, da je zelo srečen, da je opravil usposabljanja in da si želi postati pilot.

PREBERITE ŠE: 

- Andreas Lubitz v smrt zaradi razdrte zaroke?

- Svojcem žrtev ponudili 50.000 denarne pomoči, odškodnina še sledi.

Ploskali so mu

Da želijo piloti druže Germanwings po torkovi tragični nesreči pomiriti svoje potnike, je na Facebook strani družbe objavila tudi Britta Englisch. Opisala je začetek poleta iz Hamburga v Koln, ko je pilot pozdravil vsakega potnika posebaj.

Priznala je, da se je v letalo vkrcavala z mešanimi občutki, vendar da jo je, tako kot ostale potnike, pomiril pilot, ki jih je pozdravil še pred vzletom in to pred njimi, ne iz pilotske kabine preko interkoma. “Povedal je, da je tako njega kot vso ekipo prizadela torkova nesreča, da so vsi na delu prostovoljno. Da imajo tudi sami svoje družine in da bodo storili vse, da se varno spet sestanejo z njimi.

Potnica je dodala, da so pilotov govor spremljali v popolni tišini, nato pa je sledil glasen aplavz. “Rada bi se zahvalila temu pilotu,” je še pripisala na Facebook strani družbe Germanwings. 

Komentarjev 3
  • antitrust 19:06 28.marec 2015.

    Tudi mene bi morala stevardesa tolažiti - po možnosti blowjob in nato...hop.

  • GROM X 18:58 28.marec 2015.

    Tudi jaz sem tega mnenja .Zahteval bi da me tolaži do Barcelone ob sedežu.

  • Bozidar.Frelih 18:38 28.marec 2015.

    Da mene objame pilot bi takoj zahteval da me ena stevardesa potolaži.