Svet
16 ogledov

Pilot priznal težave z zavorami, 50 potnikov se ni želelo vkrcati

Air Europa Profimedias
Petdeset potnikov je zavrnilo vkrcanje na letalo, potem ko je pilot letala Air Europa sporočil, da ima letalo težave z zavorami.

Letalo bi moralo poleteti iz Ibize proti Madridu, a je imel let najprej zamudo zaradi stavke letaliških delavcev, nato še zaradi tehničnih težav.

Pilot je potnikom sporočil, da jih bo lahko peljal le do Palme de Mallorce, ker ima letalo težave z zavorami. 

Lucas Torrecilla, eden od potnikom, ki bi moral poleteti proti Ibizi, je časopisu La Vanguardia povedal, da se na letalo ni želel vkrcati. Mugiel Angel Garcia Salas pa je dejal, da je pilot napako primerjal s poškodovanim ABS sistemom na avtomobilskih zavorah. 

50 potnikov je ostalo na tleh

Skupinska odločitev o vprašanju iti ali ne iti bo najboljša, so potnikom dejali uslužbenci. A vkrcalo se jih ni le 50, ostali so tvegali, češ da morajo ujeti povezovalne lete. 

Boeing 737-800 je poletel proti Mallorci, od kjer so potnike nato prepeljali do Madrida. "Piloti so odločitev sprejeli v skladu z varnostnimi standardi. Šlo je za malenkostno tehnično napako. Letalo je izpolnjevalo vse varnostne zahteve, zato je poletelo proti Palmi de Mallorci," so sporočili iz družbe Air Europa.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Ferluci 07:34 07.avgust 2015.

    In kako je pilot sporočil potnikom, ki se še niso vkrcali? Ko so čakali v vrsti za booking ali kdaj? Ni mi jasno. Če jim je v letalu po vkrcanju, razumem. Ne predstavljam si, kakšen preplah ali zmedo bi takrat ...prikaži več s tem povzročil med potniki.

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 18:57 06.avgust 2015.

    Sliš se grozno ampak verjetn je šlo samo za slabše delujočo zavoro in so lahko pristali samo na daljšem letališču.