Svet
10 ogledov

Pilot razpravljal s potniki

letalo kaczynski Žurnal24 main
V pilotski kabini letala, na katerem je bil poljski predsednik Lech Kaczynski, so bili pred nesrečo tudi osebe, ki niso bili člani posadke, je sporočila vodja komisije, ki preiskuje nesrečo, Tatjana Anodina.

"Ugotovljeno je bilo, da so bili v kokpitu posamezniki, ki niso bili člani posadke," je sporočila Anodina. "Glas enega od njih je bil natančno identificiran, (za identifikacijo) glasu drugega ali drugih pa bodo potrebne dodatne informacije s poljske strani," je dodala.

Preiskava je tudi ugotovila, da je bila posadka večkrat opozorjena, da pristanek ni mogoč zaradi slabega vremena.

"Kontrolor letalskega prometa na letališču Severni je dvakrat opozoril posadko, da je na letališču megla, da je bila vidljivost 400 metrov in da pogoji niso primerni za sprejem letala," je dejal vodje tehnične komisije preiskave Aleksej Morozov.

V nesreči poljskega letala 10. aprila nedaleč od mesta Smolensk na zahodu Rusije je umrlo vseh 96 ljudi na krovu, med njimi poljski predsednik Kaczynski, njegova soproga in drugi visoki predstavniki poljske države.

Delegacija je bila namenjena v Katin na spominsko slovesnost ob 70. obletnici pokola poljskih častnikov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.