Svet
25 ogledov

Pilot svinjal nad oblaki

Letalo Southwest Airlinesa EPA
Pilot ameriške družbe Southwest Airlines je s kopilotom komentiral sodelavce in jih označil za "geje, debeluhe in babice". Pri tem ni opazil, da ima vklopljen mikrofon.

Dogodek se je zgodil že marca, a je na plan prišel šele te dni, ko je zadeva prišla v medije. Letalska družba noče sporočiti imena pilota, saj da ni obtožen ničesar, vseeno pa je njegovo ime javna skrivnost, tako da pred njegovim domom že taborijo novinarji, ki želijo od njega izjavo.

Iz seksualnega raja v pekel

Vse se je začelo 23. marca nekje visoko v zraku med Austinom in San Diegom v ZDA. Pilot se je v pogovoru pritoževal nad osebjem na letalih, saj da družba nič več ne zaposluje "postavnih pišk". "Enajst homičev in ena babica," se je pridušal pilot nad osebjem na letalu in dejstvom, da je v današnjih časih težko najti katero, s katero bi lahko seksal. "Bil sem v Chicagu, ki je bil pravo zabavišče. Po tistem pa stalno samo še geji, babice in debeluhinje," je nadaljeval pilot, ne da bi se zavedal, da je njegov mikrofon za radijsko zvezo vključen in da ga poleg kontrole lahko slišijo tudi druga letala v zraku.

"Dol mi visi. Sovražim vse njihove riti," je po poročanju Examinerja dodal seksualno nepotešeni pilot z 12-letno kariero v družbi.

"V šestih mesecih sem šel v lokal samo trikrat. Enkrat z babico, za katero si želim, da ne bi šel. Nato sta bili še dve punci, ena od njiju bi bila za obdelat, a  se ni izšlo. In vse kar sta ti ženski želeli, je, da je ena kritizirala svojo sestro, druga pa udrihala čez moža," se je pridušal.

Pogovor se je nadaljeval s frustracijami pilota o tem, kako zanikrno mesto je Houston, kjer je trenutno nastanjen, saj da je poln starcev in babic ter da tam živi morebiti peščica lepih deklet.

Nista se pustila motiti

Zanimivo je, da je vmes kontrola letenja pilota po radijski zvezi opozorila, naj za božjo voljo izklopita mikrofon, a sta dvominutni pogovor nadaljevala, ne da bi se pustila motiti. Prav tako kontrola zaradi pogovora o "piškah" v eter ni mogla priti v stik z ostalimi letali.

Družba Southwest Airlines se je zaradi dogodka v zadnjih dneh znašla pod hudimi pritiski javnosti in sindikatov. Vseeno pa so stopili v bran pilotu in trdijo, da je bil po dogodoku suspendiran in da je moral opraviti tečaj za spoštovanje drugačnosti. Trenutno spet leti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.