Svet
4 ogledov

Pilot zaspal med letom

Letalo Goldenair
Letalka družba Air New Zealand je priznala, da je njihov pilot med letom iz Londona v Los Angeles, zaspal v pilotski kabini. Varnost potnikov ni bila ogrožena.

Letalska družba je sporočila, da je pilot med letom zaspal kar dvakrat. Razlog naj bi bila menjava hotelske sobe zaradi težav s prezračevanjem, ki mu je kratila nočni spanec. "Oči sem zatisnil le za kratek čas. Dvakrat po minuto oziroma minuto in pol," je dejal.

Minister: "To daje slab ugled družbi"

Novozelandski minister za promet Gerry Brownlee je dejal, da incident meče slabo luč na letalsko družbo. "To ni dobro. Ljudi bo potrebno prepričati, da piloti med vožnjo ne spijo," je dejal minister.

Kopilot je bil pokonci

"V kabini je bil tudi kopilot, ki je vse skupaj nadziral. Varnost potnikov ni bila ogrožena," so še poudarili v družbi in dodali, da pilota ne bodo kaznovali, saj ne želijo izgubiti zaupanja svojih zaposlenih, ki vodstvo redno obveščajo o podobnih incidentih.

Komentarjev 2
  • Blaž Kočar 23:11 01.marec 2013.

    Vaš komentar smo odstranili, ker ste kršili naš kodeks komentiranja: http://www.zurnal24.si/pravno-obvestilo#kodeks_komentiranja Uredništvo zurnal24.si .

  • Žurnalček 21:19 01.marec 2013.

    O čemu vi to , ko pa ima 747 zraven kabine tudi posteljo , za enega od pilotov ! Če lahko spijo Japončki , ki so veliko bližje , lahko gredo spat tudi NZ , ki so veliko dlje od USA.