Svet
9 ogledov

Pilota Germanwings omamil strupen plin

letalo Shutterstock
Letalo nemške nizkocenovne letalske družbe Germanwings s 149 potniki na krovu bi zaradi strupenega plina skoraj strmoglavilo.

Od tega je sicer že dve leti, dokument o incidentu pa je v javnost prišel šele danes. Letalo je bilo na poti iz Kölna v Bonn. Pilot in kopilot sta naenkrat zavohala nenavaden vonj in kopilotu je takoj postalo slabo. "Ti boš moral pristati, jaz ne morem leteti,“ naj bi bilo zapisano v protokolu zveznega urada za letalske preiskave. Nekaj trenutkov za tem, pa je pilot začutil mravljince v rokah in stopalih. Poleg tega je povedal, da se mu je pred očmi začelo temniti. Z zadnjimi močmi je varno pristal, še piše v poročilu. Pilota in kopilota so nato pred očmi potnikov hitro odpeljali v bolnišnico.

Ker Germanwings, sestrsko podjetje Lufthanse, preiskovalcem ni posredoval vseh informacij, se je preiskava začela s skoraj enoletno zamudo. Kot so sporočili z letalske družbe, sta moška zavohala tekočino proti zamrzovanju. Demantirali so tudi informacije, da sta se pilot in kopilot zastrupila. Kopilot je bil sicer na bolniški pol leta.

Strokovnjaki pa predvidevajo, da so moška omamili strupeni hlapi olja.

Komentarjev 1
  • Simon Nemanic 16:26 28.september 2012.

    Dragi snovalec tega prispevka Letalo ni moglo leteti iz Koln-a v Bonn ker se že samo letališče v Koelnu imenuje Koln-Bonn.Drugič ti svetujem uproabi strica Googla da preveriš podatke preden prepišeš vest iz drugih medijev.JOJ JOJ TI PA SI NOVINAR-PREPISOVALEC.Tvoje ...prikaži več delo bi lahko delal moj sin v 5 razredu.Pa še on bi prej pogledal na zemljevid kje je kaj.