Svet
5180 ogledov

Pilota pobegnila skozi okno kokpita

Pilota Youtube
Da bi se izognila kihajočim potnikom.

Ko je potniško letalo družbe Air India prejšnji petek iz mesta Pune priletelo na letališče Indira Gandhi v Delhiju, se pilot in kopilot nista držala običajnega postopka izkrcavanja. 

Namesto da bi letalo zapustila skozi običajna vrata po stopnicah tako kot potniki in stevardese, sta zahtevala, naj jima letališko osebje pristavi dvižni plato. 

Najprej se je iz kokpita skobacal pilot, nato pa je na podest pomagal še kopilotu. Od tam sta se spustila na tla. Dogodek je nekdo od blizu posnel, zdaj je zaokrožil po svetu.

Za ta nenavaden način izkrcavanja sta se pilota odločila, ker se je med letom na letalu razširil sum, da v prvih vrstah sedi nekaj potnikov, ki bi lahko bili okuženi. Med drugim naj bi močno kihali. Od tam sta se spustila na tla.

Vse potnike in posadko so ob pristanku letališke oblasti testirale, vsi testi so bili negativni. Vseeno so morali vsi, vključno s pilotom in kopilotom, v 14-dnevno izolacijo, poroča TMZ.

V Indiji se je strah pred covid-19 v zadnjih dneh zelo razširil. Vlada je sprejela ostre ukrepe, da bi zajezila širjenje. Med drugim od danes velja, da mora kar 1,3 milijarde ljudi z redkimi izjemami ostati doma. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.