Svet
16 ogledov

Pilota sta se igrala Top Gun

Del strmoglavljenega miga (Foto: Pixsell) Žurnal24 main
Komisija, ki preiskuje nesrečo dveh hrvaških migov 21 na Slunjem, si je ogledala videoposnetke nesreče. Eden od preiskovalcev je izjavil, da sta se pilota očitno igrala kot v filmu Top Gun.

"Kot v Top Gunu," je za Večernji list izjavil neimenovani vir, ki je videl posnetke nesreče migov. Gre za film iz leta 1986, v katerem sta Tom Cruise in Val Kilmer precej vase zagledana pilota, ki v zraku med šolanjem izvajata nevarne manevre za zabavo.

Glede na posnetke, ki jih je posnel tretji mig, ki je bil prav tako v zraku, naj bi se letali preveč približali in treščili. Ker je pilot tretjega miga videl, da se vse bolj približujeta, je začel kričati "Skoči, skoči!" Pilota sta se na srečo pravi čas izstrelila iz letal in se pri tem le lažje poškodovala, težje pa je bila ranjena starejša ženska, ki je delala na njivi in so jo zadeli delci migov.

Piloti so sicer ogorčeni, da kdo namiguje, da sta se njihova kolega v zraku igrala filmske prizore. Poudarjajo, da gre za izkušena pilota z več kot desetimi leti izkušenj, ki spoštujeta človeško življenje, zato se ne bi nikoli "igrala".

Vse informacije, ki so do zdaj prišle na dan, so sicer neuradne, saj komisija še ni končala dela.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.