Svet
14 ogledov

Pilote Ryanaira je strah leteti

Letalo Ryanaira Žurnal24 main
Nizkocenovna letalska družba Ryanair naj bi od pilotov zahtevala, naj varčujejo z gorivom.

Štirje piloti irske letalske družbe Ryanair naj bi za neko nizozemsko televizijo izjavili, da nanje izvajajo ogromen pritisk. Ukazali naj bi jim namreč, naj letala napolnijo z minimalno količino goriva, ki je določena po zakonu.

Eden od pilotov, ki so želeli ostati anonimni in jih je televizijska ekipa posnela v zatemnjenem prostoru, je dodal, da ga je zaradi Ryanairovih varčevalnih ukrepov strah leteti. Nekdanji pilot Ian Sommer pa je povedal, da avtoritativni menedžment družbe nad zaposlenimi izvaja mobing.

Ryanair demantiral izjave

Šef Ryanaira Michael O'Leary je izjave označil za laži. "Izjave so izmišljene. Objavila jih je televizija, ki jih je dobila od anonimnežev, in jih je posnela v zatemnjenem prostoru,“ je izjavil O'Leary in napovedal tožbo.



Komentarjev 2
  • reider 03:53 03.januar 2013.

    Možno da maš prav,lahko pa je to naredila tudi konkurenca.ta gre čez trupla,če je treba.

  • Oxxo 17:20 02.januar 2013.

    Komu verjamem? Anonimnim pilotom ali družbi Ryanair?Zagotovo pilotom, ki so že večkrat opozorili na nemogoče razmere v tej družbi.Med drugim tudi zato moja noga ne stopi na njihovo letalo. Jim ne zaupam. Varčujejo povsod - tudi pri ...prikaži več vzdrževanju. Obremnjenosti posadk... Vse to pa so ključni in bistveni elementi da varno vzletiš in na cilju tudi varno pristaneš.