Svet
19 ogledov

Piraje napadajo kopalce

Piranje v Braziliji Shutterstock
Turisti in prebivalci brazilskega mesta Caceres so v strahu zaradi napada piraj v reki Paragvaj. Piraje so na znani turistični plaži od novembra napadle že najmanj 12 kopalcev.

Po podatkih lokalnih gasilcev gre za prvi napad v omenjeni regiji, kljub temu pa kopanje v reki Paragvaj ni prepovedano. Kopalce s tablami pozivajo le k previdnosti.

"Potrebna je previdnost. Če koga ugrizne piraja, naj gre takoj iz vode, saj kri pritegne še ostale," je povedal poročnik Raul Castro de Olivira.

Kopalci so prestrašeni

Kopalci so prestrašeni. "Zaplaval sem in kar naenkrat začutil bolečino v nogi. Pogledal sem in videl, da mi je nekaj odgriznilo del nohta in prsta. Takoj sem izplaval iz reke, ker sem se bal, da bi me zaradi krvi napadla še kakšna piraja," je povedal 22-letni Elson Campos Pinto.

Če so ogrožene, napadajo

Po besedah biologinje Liandre Pinheiro so piraje velike od deset do 20 centimetrov, zelo agresivne so že po naravi sami, lahko pa napadejo, ker se počutijo ogrožene. Napadi naj bi prenehali z deževnim obdobjem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.